Sjećanje na Tasovca: KarGo u ritmu filharmonije

gs
Foto: Ilustracija

U čast iznenada preminulog direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, KarGo pokreće akciju sjećanja na Tasovca.

U odabranim KarGo automobilima će se u četvrtak ponovo čuti prepoznatljivi tonovi Mocarta, Baha, Betovena i drugih velikana.

Predsednik Udruženja KarGo, Aleksandar Vučić, rekao je da je cilj akcije da se oda počast velikanu srpske kulture ali i dugogodišnjem prijatelju KarGo porodice.

„Verujem da smo svi pogođeni vešću da nas je prerano napustio istaknuti član zajednice. Kao predsednik Udruženja KarGo, imao sam privilegiju da ga upoznam i da sarađujem sa njim. Naša ideja o vraćanju klasične muzike na ulice naš je mali doprinos očuvanju kulture sećanja na vrsnog umetnika i jednog od najvećih prijatelja naše kuće“, istakao je Vučić.

KarGo je zajedno sa Tasovcem, Filaharmonijom i različitim kompanijama uspiješno sproveo kampanju „Muzika svuda“. Zajednička akcija širenja klasične muzike van koncertnih dvorana usljed pandemije korona virusa, uspiješno je realizovana sa više od 250.000 ljudi.

“Bio je veliki prijatelj naše kuće i posebno se radovao sledećoj zajedničkoj akciji tokom koje bismo stigli do pola milona ljudi. Taso, mi te nećemo izneveriti”, zaključio je Vučić.

Bivši ministar kulture i dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije, iznenada je preminuo u svojoj 55. godini.

 

Preminula Merima Njegomir
Preminula Merima Njegomir
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana