Преминуо Аки Рахимовски

Г.С.
Преминуо Аки Рахимовски

Пјевач групе Парни ваљак преминуо у 67. години.

Аки Рахимовски преминуо је данас,а тужну вијест је потврдио његов менаџер Дамир Осредечки

“Позлило му је данас ујутро, завршио је у болници у Новом Месту. Прије сат времена су ми јавили да је преминуо, не знамо још узрок смрти”, рекао је он, а преио Вечерњи лист

Рахимовски је рођен 5. јуна 1955. године у Нишу, али се с породицом врло брзо преселио у Скопље. Његов отац је био професор музичког, па је Рахимовски већ са седам година кренуо у музичку школу на одсјеку клавир и пјевање.

Као тинејџер је био члан неколико музичких састава попут Групе Вакуум, Крвне браће и Групе Торр. Већ почетком 1975. упознаје гитаристу и композитора Хусеина Хасанефендића - Хуса те Јурицу Пађена и с њима оснива Парни Ваљак.

Бенд слови за један од највећих састава бивше Југославије, а у више од четири деценије постојања објавили су 15 албума и одржали хиљаде концерата широм свијета.

Аки ће остати упамћен по јединственом гласу и непоновљивим изведбама највећих хитова легендарног Ваљка, попут “Дођи”, “Загреб има исти позивни”, “Угаси ме”, “Заставе”, “Ухвати ритам”, “Пусти нек траје”, “Моја је пјесма лагана”, “Када ме дотакне”, “Љубавна”, “Ања”, “Неда”, “Јесен у мени”...

Аки Рахимовски се одувијек трудио да свој приватан живот држи у тајности.

Иза себе је оставио троје дјеце сина Кристијана, ког је добио у првом браку, ћерку Дину, коју је добио у вишедеценијском браку с мистериозном Ингрид, и ћерку Антонију, коју је добио 2020. године са Словенком Барбаром Весел.

Пјевач није превише причао о срећним вијестима и рођењу детета у његовој седмој деценији живота, а његова изабраница потврдила је једном да је баш све како треба.

“Све је одлично. Дјејвојчица се зове Антонија. Задовољна сам Акијем”.

Рахимовски се, према писању медија, прије извијесног времена преселио у Словенију код нове изабранице, а њихови сусједи су за медије рекли да Акија често виђају у шетњи са ћеркицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана