Preminuo Aki Rahimovski

G.S.
Preminuo Aki Rahimovski

Pjevač grupe Parni valjak preminuo u 67. godini.

Aki Rahimovski preminuo je danas,a tužnu vijest je potvrdio njegov menadžer Damir Osredečki

“Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti”, rekao je on, a preio Večernji list

Rahimovski je rođen 5. juna 1955. godine u Nišu, ali se s porodicom vrlo brzo preselio u Skoplje. Njegov otac je bio profesor muzičkog, pa je Rahimovski već sa sedam godina krenuo u muzičku školu na odsjeku klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer je bio član nekoliko muzičkih sastava poput Grupe Vakuum, Krvne braće i Grupe Torr. Već početkom 1975. upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića - Husa te Juricu Pađena i s njima osniva Parni Valjak.

Bend slovi za jedan od najvećih sastava bivše Jugoslavije, a u više od četiri decenije postojanja objavili su 15 albuma i održali hiljade koncerata širom svijeta.

Aki će ostati upamćen po jedinstvenom glasu i neponovljivim izvedbama najvećih hitova legendarnog Valjka, poput “Dođi”, “Zagreb ima isti pozivni”, “Ugasi me”, “Zastave”, “Uhvati ritam”, “Pusti nek traje”, “Moja je pjesma lagana”, “Kada me dotakne”, “Ljubavna”, “Anja”, “Neda”, “Jesen u meni”...

Aki Rahimovski se oduvijek trudio da svoj privatan život drži u tajnosti.

Iza sebe je ostavio troje djece sina Kristijana, kog je dobio u prvom braku, ćerku Dinu, koju je dobio u višedecenijskom braku s misterioznom Ingrid, i ćerku Antoniju, koju je dobio 2020. godine sa Slovenkom Barbarom Vesel.

Pjevač nije previše pričao o srećnim vijestima i rođenju deteta u njegovoj sedmoj deceniji života, a njegova izabranica potvrdila je jednom da je baš sve kako treba.

“Sve je odlično. Djejvojčica se zove Antonija. Zadovoljna sam Akijem”.

Rahimovski se, prema pisanju medija, prije izvijesnog vremena preselio u Sloveniju kod nove izabranice, a njihovi susjedi su za medije rekli da Akija često viđaju u šetnji sa ćerkicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana