Пјевачица Шерил Кроу објавиће нови албум “Evolution”

Бранислав Предојевић
Пјевачица Шерил Кроу објавиће нови албум “Evolution”

ЛОС АНЂЕЛЕС - Славна америчка кантауторка и пјевачица Шерил Кроу објавиће “Evolution” , свој 12. студијски албум, у марту сљедеће године.

Плоча ће садржавати девет нових пјесама, а продуцирао ју је Мајк Елизондо. Ова најава је благо изненађујућа с обзиром на то да је Кроу најавила да више неће снимати албуме након албума дуета “Treads” из 2019. године усљед разочараности у правила музичке индустрије.

- Све је постало више оријентисано на пјесме са стримингом, а прављење албума је огроман подухват. Почела сам да шаљем једну пјесму Мајку, која се претворила у четири, и планирали смо ЕП издање. Али пјесме су само излазиле из мене, четири пјесме су се претвориле у девет и било је прилично очигледно да је ово нови албум - рекла је Кроу.

Славна музичарка каже да је вријеме изолације и недостатка концерата на неки начин окренуло њен ауторски стил према унутрашњим дилемама и дубоко личнијим темама него иначе.

- Сва музика и ови текстови су дошли из сједења у тишини и писања са тачке дубоких душевних недоумица током претходне три године. Рекла сам да никада нећу снимити нову плочу, мислила сам да то више нема смисла, али ова музика долази из моје душе и надам се да ће онај ко чује ову плочу то осјетити - навела је музичарка.

На новом албуму биће објављено укупно девет пјесама, а чувена музичарка је аутор свих нумера осим првог сингла “Alarm Clock”, којег је недавно премијерно извела гостујући у емисији “Џими Фалон шоу”, а који је написала заједно са продуцентом Елизондом и младом музичарком Емили Вајсбенд. Сам албум “Evolution” биће званично објављен 29. марта идуће године у дигиталној верзији те на винилу и ЦД издању.

У међувремену, славна умјетница издаће 1. децембра свој култни првенац “Tuesday Night Music Club” на винилу поводом 30. годишњице једног од највећих музичких бестселера деведесетих и плоче која је путем синглова “All I Wanna Do” и “Strong Enough” похарала врхове топ-листа широм планете и претворила Шерил у глобалну поп звијезду.

Каријера

Шерил Сузан Кроу (1962) америчка је пјевачица, ауторка пјесама, музичарка и глумица која се пробила до популарности почетком деведесетих.

До данас објавила је једанаест студијских албума, пет компилација и три лајв албума продавши више од 60 милиона албума. У својим пјесмама комбинује рок, кантри, поп, фолк и блуз, а освојила је девет награда “Греми”. Током каријере снимала је дуете са Миком Џегером, Мајклом Џексоном, Ериком Клептоном и Кидом Роком. Компоновала је и написала музику за велики број филмова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана