Pjevačica Šeril Krou objaviće novi album “Evolution”

Branislav Predojević
Pjevačica Šeril Krou objaviće novi album “Evolution”

LOS ANĐELES - Slavna američka kantautorka i pjevačica Šeril Krou objaviće “Evolution” , svoj 12. studijski album, u martu sljedeće godine.

Ploča će sadržavati devet novih pjesama, a producirao ju je Majk Elizondo. Ova najava je blago iznenađujuća s obzirom na to da je Krou najavila da više neće snimati albume nakon albuma dueta “Treads” iz 2019. godine usljed razočaranosti u pravila muzičke industrije.

- Sve je postalo više orijentisano na pjesme sa strimingom, a pravljenje albuma je ogroman poduhvat. Počela sam da šaljem jednu pjesmu Majku, koja se pretvorila u četiri, i planirali smo EP izdanje. Ali pjesme su samo izlazile iz mene, četiri pjesme su se pretvorile u devet i bilo je prilično očigledno da je ovo novi album - rekla je Krou.

Slavna muzičarka kaže da je vrijeme izolacije i nedostatka koncerata na neki način okrenulo njen autorski stil prema unutrašnjim dilemama i duboko ličnijim temama nego inače.

- Sva muzika i ovi tekstovi su došli iz sjedenja u tišini i pisanja sa tačke dubokih duševnih nedoumica tokom prethodne tri godine. Rekla sam da nikada neću snimiti novu ploču, mislila sam da to više nema smisla, ali ova muzika dolazi iz moje duše i nadam se da će onaj ko čuje ovu ploču to osjetiti - navela je muzičarka.

Na novom albumu biće objavljeno ukupno devet pjesama, a čuvena muzičarka je autor svih numera osim prvog singla “Alarm Clock”, kojeg je nedavno premijerno izvela gostujući u emisiji “Džimi Falon šou”, a koji je napisala zajedno sa producentom Elizondom i mladom muzičarkom Emili Vajsbend. Sam album “Evolution” biće zvanično objavljen 29. marta iduće godine u digitalnoj verziji te na vinilu i CD izdanju.

U međuvremenu, slavna umjetnica izdaće 1. decembra svoj kultni prvenac “Tuesday Night Music Club” na vinilu povodom 30. godišnjice jednog od najvećih muzičkih bestselera devedesetih i ploče koja je putem singlova “All I Wanna Do” i “Strong Enough” poharala vrhove top-lista širom planete i pretvorila Šeril u globalnu pop zvijezdu.

Karijera

Šeril Suzan Krou (1962) američka je pjevačica, autorka pjesama, muzičarka i glumica koja se probila do popularnosti početkom devedesetih.

Do danas objavila je jedanaest studijskih albuma, pet kompilacija i tri lajv albuma prodavši više od 60 miliona albuma. U svojim pjesmama kombinuje rok, kantri, pop, folk i bluz, a osvojila je devet nagrada “Gremi”. Tokom karijere snimala je duete sa Mikom Džegerom, Majklom Džeksonom, Erikom Kleptonom i Kidom Rokom. Komponovala je i napisala muziku za veliki broj filmova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana