Омаж Лудвигу ван Бетовену

М. М.
Омаж Лудвигу ван Бетовену

БАЊАЛУКА - Концерт виолинисткиње Лидије Бојиновић и пијанисткиње Жељке Јованић, надахнут и посвећен дјелима Лудвига ван Бетовена, одржан је у Банском двору и представљао је омаж овом великану умјетничке музике с обзиром на то да је ова година у знаку обиљежавања 250. годишњице његовог рођења.

 

- Овај концерт посвећен је дјелима великог композитора Лудвига ван Бетовена, јер је ова година у знаку јубилеја - 250 година од његовог рођења. Уложиле смо много снаге и енергије да се припремимо за овај концерт и да на достојан начин изведемо композиције овог великана - рекла је Јованићева.

Ове двије умјетнице за публику су извеле три Бетовенове сонате, које су спојиле концепт животне приче.

- Прва соната на нашем репертоару је заправо прва Бетовенова соната писана за виолину и клавир. Она је карактеристична за њега, има све те ознаке његовог типичног стила. Четврта соната је већ из периода када он почиње да губи слух, а трећа соната на нашем репертоару је соната у Ф-дуру. Она је као неко помирење са ситуацијом и побједа живота над свим недаћама које нас снађу - објаснила је Бојиновићева.

Број посјетилаца у Банском двору био је ограничен на 50, а поштоване су све мјере заштите и превенције ширења вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана