Одржан концерт “Џез трија”

Миланка Митрић
Одржан концерт “Џез трија”

БАЊАЛУКА - Џез трио у чијем саставу су Пер Матисен из Норвешке, који свира бас и контрабас, пијаниста Адис Сирбубало и бубњар Амар Чешљар, обојица из Сарајева, наступио је у концертној дворани Банског двора Културног центра, на 4. фестивалу џез музике "Intime Jazz Fest".

Овај трио друге фестивалске вечери одвео је публику на путовање различитим странама џеза, изводећи ауторске композиције Пера Матисена, као што су "Брдо", Three", "New York City Nights" те пјесму Мајкла Џексона "Off the wall", али и композицију Ханса Цимера "Now we are free" из филма "Гладијатор".

- Пресрећан сам што свирам на овом фестивалу. Одушевљен сам што су организатори успјели да га одрже  у овом времену. У Европи је јако тешко наћи мјеста гдје може да се наступа, тако да сам јако захвалан на овој прилици. Срећан сам што су са мном на бини вечерас били изванредни музичари из Сарајева, Адис Сирбубало и Амар Чешљар. Стварно је било задовољство дијелити музику и бину са њима. Извели смо моје ауторске композиције које су које су комбинација класичног и електричног џеза. Потичем из велике музичке породице и у нашој кући се увијек слушала музика са америчког подручја, тако да су бендови "Earth, Wind & Fire" и "Weather Report" били моја велика инспирација - казао је Пер Матисен.

Након концерта, сви љубитељи џеза даље су могли да уживају у џем сешну, који се сваке фестивалске вечери од 22 часа одржава у кафеу "Јазавац" у Музичком павиљону у парку "Петар Кочић". У "Јазавцу" наступа "Комбајн квартет", којима се у оквиру џем сешна свако вече придруже и учесници фестивала.

Треће фестивалско вече резервисано је за наступ "Брамакс квартета", којег чине Бранко Марковић (контрабас), Макс Кочетов (саксофон), Страхиња Бановић (труба), Андреја Христић (клавир) и Александар Цветковић (бубњеви).

Част да затвори фестивал припашће добро познатим џез умјетницима - Матији Дедићу и Василу Хаџиманову, који ће заједничким наступом ову смотру затворити у петак. Улазнице за њихов наступ, који ће као и сви концерти, почети у 20 часова распродате су у рекордном року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана