Održan koncert “Džez trija”

Milanka Mitrić
Održan koncert “Džez trija”

BANjALUKA - Džez trio u čijem sastavu su Per Matisen iz Norveške, koji svira bas i kontrabas, pijanista Adis Sirbubalo i bubnjar Amar Češljar, obojica iz Sarajeva, nastupio je u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra, na 4. festivalu džez muzike "Intime Jazz Fest".

Ovaj trio druge festivalske večeri odveo je publiku na putovanje različitim stranama džeza, izvodeći autorske kompozicije Pera Matisena, kao što su "Brdo", Three", "New York City Nights" te pjesmu Majkla Džeksona "Off the wall", ali i kompoziciju Hansa Cimera "Now we are free" iz filma "Gladijator".

- Presrećan sam što sviram na ovom festivalu. Oduševljen sam što su organizatori uspjeli da ga održe  u ovom vremenu. U Evropi je jako teško naći mjesta gdje može da se nastupa, tako da sam jako zahvalan na ovoj prilici. Srećan sam što su sa mnom na bini večeras bili izvanredni muzičari iz Sarajeva, Adis Sirbubalo i Amar Češljar. Stvarno je bilo zadovoljstvo dijeliti muziku i binu sa njima. Izveli smo moje autorske kompozicije koje su koje su kombinacija klasičnog i električnog džeza. Potičem iz velike muzičke porodice i u našoj kući se uvijek slušala muzika sa američkog područja, tako da su bendovi "Earth, Wind & Fire" i "Weather Report" bili moja velika inspiracija - kazao je Per Matisen.

Nakon koncerta, svi ljubitelji džeza dalje su mogli da uživaju u džem sešnu, koji se svake festivalske večeri od 22 časa održava u kafeu "Jazavac" u Muzičkom paviljonu u parku "Petar Kočić". U "Jazavcu" nastupa "Kombajn kvartet", kojima se u okviru džem sešna svako veče pridruže i učesnici festivala.

Treće festivalsko veče rezervisano je za nastup "Bramaks kvarteta", kojeg čine Branko Marković (kontrabas), Maks Kočetov (saksofon), Strahinja Banović (truba), Andreja Hristić (klavir) i Aleksandar Cvetković (bubnjevi).

Čast da zatvori festival pripašće dobro poznatim džez umjetnicima - Matiji Dediću i Vasilu Hadžimanovu, koji će zajedničkim nastupom ovu smotru zatvoriti u petak. Ulaznice za njihov nastup, koji će kao i svi koncerti, početi u 20 časova rasprodate su u rekordnom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana