Одржан концерт бањалучких музичара

Срна
Одржан концерт бањалучких музичара

БАЊАЛУКА - У Банском двору у Бањалуци одржан је концерт истакнутих бањалучких музичких умјетника "БЛ џез војсис", који је наставак праксе новог концепта рада ове установе да се, осим врхунских музичара из иностранства, публици представљају и талентовани умјетници из Бањалуке.

Бањалучки умјетници у овом саставу први пут представили су се публици у новембру у оквиру Трећег интернационалног фестивала џез музике "Интим џез фест", а, због великог интересовања публике за овај наступ, овај концерт синоћ се нашао поново на репертоару Банског двора.

Познат џез састав "Комбаин квартет" био је пратња изузетним вокалним солистима, међу којима су Марија Шестић, Маја Манојловић, Даниела Ерцег, Слађана Зрнић, Ања Милутиновић и Немања Лакић.

Солиста Немања Лакић нада се да је публика уживала и каже да би волио да је могао бити и у публици да слуша и гледа пет прекрасних дама са којима је био на сцени, саопштено је из Банског двора.

Вокални солиста Маја Манојловић истиче да је јако срећна јер је овај концерт наставак приче која се десила у новембру у оквиру "Интим џез феста".

- Срећна сам што је велико интересовање публике довело до тога да се овај концерт понавља и што моје колеге и ја имамо прилику да поново станемо на сцену и сву љепоту нашег рада подијелимо са публиком - рекла је Манојловићева.

Вокални солиста Марија Шестић нагласила је да јој је сваки пут част и задовољство да сарађује са најбољим џез и класичним музичарима у Бањалуци, али и шире.

Солиста Даниела Ерцег, такође је похвалила "Комбаин квартет", наводећи да је уз њих изузетно лако изводити композиције, јер су у питању професионалци, сјајни музичари.

Из Банског двора је саопштено да је концерт одржан уз примјену свих прописаних епидемиолошких мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана