Održan koncert banjalučkih muzičara

Srna
Održan koncert banjalučkih muzičara

BANjALUKA - U Banskom dvoru u Banjaluci održan je koncert istaknutih banjalučkih muzičkih umjetnika "BL džez vojsis", koji je nastavak prakse novog koncepta rada ove ustanove da se, osim vrhunskih muzičara iz inostranstva, publici predstavljaju i talentovani umjetnici iz Banjaluke.

Banjalučki umjetnici u ovom sastavu prvi put predstavili su se publici u novembru u okviru Trećeg internacionalnog festivala džez muzike "Intim džez fest", a, zbog velikog interesovanja publike za ovaj nastup, ovaj koncert sinoć se našao ponovo na repertoaru Banskog dvora.

Poznat džez sastav "Kombain kvartet" bio je pratnja izuzetnim vokalnim solistima, među kojima su Marija Šestić, Maja Manojlović, Daniela Erceg, Slađana Zrnić, Anja Milutinović i Nemanja Lakić.

Solista Nemanja Lakić nada se da je publika uživala i kaže da bi volio da je mogao biti i u publici da sluša i gleda pet prekrasnih dama sa kojima je bio na sceni, saopšteno je iz Banskog dvora.

Vokalni solista Maja Manojlović ističe da je jako srećna jer je ovaj koncert nastavak priče koja se desila u novembru u okviru "Intim džez festa".

- Srećna sam što je veliko interesovanje publike dovelo do toga da se ovaj koncert ponavlja i što moje kolege i ja imamo priliku da ponovo stanemo na scenu i svu ljepotu našeg rada podijelimo sa publikom - rekla je Manojlovićeva.

Vokalni solista Marija Šestić naglasila je da joj je svaki put čast i zadovoljstvo da sarađuje sa najboljim džez i klasičnim muzičarima u Banjaluci, ali i šire.

Solista Daniela Erceg, takođe je pohvalila "Kombain kvartet", navodeći da je uz njih izuzetno lako izvoditi kompozicije, jer su u pitanju profesionalci, sjajni muzičari.

Iz Banskog dvora je saopšteno da je koncert održan uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana