Одабрани приједорски представници на “Ритам Европе”

Srna
Foto: Agencije

ПРИЈЕДОР - Овогодишњи представници Приједора на музичком такмичењу “Ритам Европе” су плесачице из Плесног студија “Топ денс”, те млада вокална солисткиња Катарина Балабан, одлучено је на данашњој аудицији која је окупила око 20 учесника.

Из Плесног студија на такмичење иду Теа Јованић, Илеа Вуковић, Мартина Ђаковић, Лидија Липовац и Нада Студен. 

Лидија Липовац, која је на овом такмичењу представљала Приједор 2021. године, потражиће нову шансу за освајање првог мјеста на овогодишњем такмичењу које ће бити одржано у октобру или новембру у Градишци. 

Шеф протокола и организације телевизијског програма “Ритам Европе” Лазар Веселиновић потврдио је новинарима да ће ове године ћемо имати кампове у Градишци, граду домаћину и гдје ће доћи представници 20 градова и општина, учесника овогодишњег такмичења из Републике Српске. 

“То је рекордан број. Раније их је било 12, а то само говори о квалитетном раду са омладином која жели да на овај начин стиче нова знања, нове пријатеље и нова искуства”, рекао је Веселиновић. 

Град Приједор омогућиће бесплатну припрему такмичарима који ће се представити плесом, кореографијом и пјевачким способностима. 

Пренос такмичења и ове године реализује Радио телевизија Републике Српске, а домаћин догађаја је град побједник, чији представници као побједници имају обезбјеђено путовање и посјету држави коју представљају пјесмом. 

Прошлогодишњи побједник је екипа из Градишке која је за награду освојила путовање у Шпанију, државу чију су пјесму извеле на такмичењу “Ритам Европе” у Котор Варошу. 

Такмичење “Ритам Европе, поред промоције младих талената узраста од 12 до 21 године, прилика је и за промоцију локалне заједнице из које долазе учесници. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана