Odabrani prijedorski predstavnici na “Ritam Evrope”

Srna
Foto: Agencije

PRIJEDOR - Ovogodišnji predstavnici Prijedora na muzičkom takmičenju “Ritam Evrope” su plesačice iz Plesnog studija “Top dens”, te mlada vokalna solistkinja Katarina Balaban, odlučeno je na današnjoj audiciji koja je okupila oko 20 učesnika.

Iz Plesnog studija na takmičenje idu Tea Jovanić, Ilea Vuković, Martina Đaković, Lidija Lipovac i Nada Studen. 

Lidija Lipovac, koja je na ovom takmičenju predstavljala Prijedor 2021. godine, potražiće novu šansu za osvajanje prvog mjesta na ovogodišnjem takmičenju koje će biti održano u oktobru ili novembru u Gradišci. 

Šef protokola i organizacije televizijskog programa “Ritam Evrope” Lazar Veselinović potvrdio je novinarima da će ove godine ćemo imati kampove u Gradišci, gradu domaćinu i gdje će doći predstavnici 20 gradova i opština, učesnika ovogodišnjeg takmičenja iz Republike Srpske. 

“To je rekordan broj. Ranije ih je bilo 12, a to samo govori o kvalitetnom radu sa omladinom koja želi da na ovaj način stiče nova znanja, nove prijatelje i nova iskustva”, rekao je Veselinović. 

Grad Prijedor omogućiće besplatnu pripremu takmičarima koji će se predstaviti plesom, koreografijom i pjevačkim sposobnostima. 

Prenos takmičenja i ove godine realizuje Radio televizija Republike Srpske, a domaćin događaja je grad pobjednik, čiji predstavnici kao pobjednici imaju obezbjeđeno putovanje i posjetu državi koju predstavljaju pjesmom. 

Prošlogodišnji pobjednik je ekipa iz Gradiške koja je za nagradu osvojila putovanje u Španiju, državu čiju su pjesmu izvele na takmičenju “Ritam Evrope” u Kotor Varošu. 

Takmičenje “Ritam Evrope, pored promocije mladih talenata uzrasta od 12 do 21 godine, prilika je i za promociju lokalne zajednice iz koje dolaze učesnici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana