Музичко путовање уз звуке виолине Наталије Тодоровић

Миланка Митрић
Музичко путовање уз звуке виолине Наталије Тодоровић

Бањалука - Читав август је био испуњен разиграним и дивним нотама, а крај мјесеца резервисан је за још једно вече посвећено музици у Бањалуци. Овај пут, једно право музичко путовање публици ће приредити виолинисткиња Наталија Тодоровић.

Концерт Наталије Тодоровић биће одржан у уторак у Арт дворишту Банског двор Културног центра у 21 час. Клавирска пратња биће јој пијаниста Владо Данић.

- Путоваћемо кроз различите периоде из различитих земаља, Италије, Шпаније и Мађарске. Поред класичног репертоара, извешћу и неколико својих композиција. Представићу публици “Сонатину за виолину и виолу”, композицију написану 2010. године за мој магистарски испит из камерне музике. Ову композицију са мном ће извести колегиница на виоли Мирјана Кременовић - казала је Тодоровићева.

Поред Мирјане Кременовић, те Данића као пратње, Тодоровићева ће на овом наступу имати још једног госта, сестру Вању Трубајић, са којом ће извести Моцартову Сонату за виолину и виолончело. Ово је Тодоровићевој други концерт у Арт дворишту и она је нагласила да јој се атмосфера и простор истински допадају.

- Лијепо је свирати на отвореном, а у простору Арт дворишта много је близак контакт са публиком. Подржавам све новитете које уводи Бански двор. Моја сарадња са овом установом траје још од мојих студентских дана и често подржавају моје пројекте, као што је Радионица за виолинисте “Радост свирања”, која је прошле године била у њиховој организацији - додала је Тодоровићева.

Наталија Тодоровић је основну и средњу музичку школу “Владо Милошевић” завршила у класи професора Душана Шестића и Светлане Шершукове. Дипломирала је 2007. године у класи професора Уроша Пешића, а магистрирала 2011. године у класи професорице Маје Јокановић.

- Током свог досадашњег школовања учествовала је на многобројним такмичењима, фестивалима и освојила велики број награда, признања и повеља. Већ дванаест година ради као професор виолине у Музичкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци и има запажене педагошке резултате, те велики број награда са ученицима, како на републичким, тако и на међународним фестивалима и такмичењима. Десет година је свирала на виолини истакнутог бањалучког композитора и етномузиколога Владе Милошевића, коју јој је Академија у Бањалуци дала на коришћење као талентованом студенту - наведено је у најави концерта Тодоровићеве, која се бави компоновањем дјела за виолину и гудаче.

Тодоровићева је прије неколико дана наступила и у Мркоњић Граду, на платоу испред Културног центра “Петар Кочић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана