Концерт у част новог сјаја Банског двора

Глас Српске
Концерт у част новог сјаја Банског двора

Бањалука - Поводом завршетка обнове Банског двора Културног центра, на платоу испред ове установе културе 25. јула ће бити одржан концерт прослављених умјетника Стефана Миленковића и Слободана Тркуље, уз пратњу симфонијског оркестра Бањалучке филхармоније.

- Симболичним паљењем амбијенталне расвјете и концертом свјетски признатих музичара биће озваничен завршетак обнове спољашњег дијела Банског двора, у оквиру највеће санације овог здања уназад неколико деценија - саопштено је из Градске управе.

Средствима Владе Републике Српске и града Бањалуке је у обнову Банског двора, укључујући и реконструкцију крова, уложено више од три милиона конвертибилних марака. У неколико фаза реконструкције Банског двора извршена је замјена столарије, обнова фасаде, балкона, степеништа, кипова и уградња амбијенталне расвјете. 

Из Градске управе наводе да ће овим концертом бити озваничена и предаја апликације Бањалуке за европску престоницу културе 2024. године, најамбициознијег пројекта из области културе икада покренутог у овом граду.

Овај јединствени пројекат реализује се под мотом “Супротности се привлаче”, а градови партнери Бањалуке у овом процесу су Бихаћ и Јајце.

Концерт  ће почети у 21 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана