Koncert u čast novog sjaja Banskog dvora

Glas Srpske
Koncert u čast novog sjaja Banskog dvora

Banjaluka - Povodom završetka obnove Banskog dvora Kulturnog centra, na platou ispred ove ustanove kulture 25. jula će biti održan koncert proslavljenih umjetnika Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje, uz pratnju simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije.

- Simboličnim paljenjem ambijentalne rasvjete i koncertom svjetski priznatih muzičara biće ozvaničen završetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora, u okviru najveće sanacije ovog zdanja unazad nekoliko decenija - saopšteno je iz Gradske uprave.

Sredstvima Vlade Republike Srpske i grada Banjaluke je u obnovu Banskog dvora, uključujući i rekonstrukciju krova, uloženo više od tri miliona konvertibilnih maraka. U nekoliko faza rekonstrukcije Banskog dvora izvršena je zamjena stolarije, obnova fasade, balkona, stepeništa, kipova i ugradnja ambijentalne rasvjete. 

Iz Gradske uprave navode da će ovim koncertom biti ozvaničena i predaja aplikacije Banjaluke za evropsku prestonicu kulture 2024. godine, najambicioznijeg projekta iz oblasti kulture ikada pokrenutog u ovom gradu.

Ovaj jedinstveni projekat realizuje se pod motom “Suprotnosti se privlače”, a gradovi partneri Banjaluke u ovom procesu su Bihać i Jajce.

Koncert  će početi u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana