“Intime Jazz Fest”: “Combine Quartet” наступио у Банском двору

Миланка Митрић
“Intime Jazz Fest”: “Combine Quartet” наступио у Банском двору

БАЊАЛУКА - Након фантастичног наступа пијаниста Васила Хаџиманова и Бојана Зулфикарпашића, џез музика је наставила да се шири Бањалуком те су тако сви љубитељи џеза могли да уживају уз њежно разигране ноте састава "Com­bi­ne Quar­tet".

Бањалучки састав "Com­bi­ne Quar­tet" наступио је у концертној дворани Банског двора Културног центра, у оквиру друге вечери другог Фестивала џез музике "In­ti­me Jazz Fest" и на одушевљење публике, за своје извођење био награђен снажним аплаузима.

- Да будем искрен, за нас је ово нестварно. Нисмо очекивали да ћемо икада бити у прилици да дијелимо неки фестивал са музичарима као што су Бојан Зулфикарпашић, Васил Хаџиманов, Влада Маричић и Влатко Стефановски. Хвала Банском двору што је нас препознао као састав који вриједи и који би могао да буде дио оваквог фестивала - казао је бубњар Дејан Тркуља, који се осврнуо на репертоар наступа.

Наиме, публика је имала прилику да чује ауторске композиције састава, а гошћа вечери била је Ања Милутиновић, која је отпјевала једну нумеру на португалском језику. Једина композиција састава која није била ауторска било је дјело Бранка Тријића.

Како је Тркуља нагласио, нада се да ће током сљедеће године састав снимити албум и реализовати планове који се тичу његове објаве.

- Већина материјала је била урађена до ове године, а ове године смо направили још двије композиције, али никако не стижемо то да снимимо. Надам се да ћемо то реализовати макар током сљедеће године - нагласио је Тркуља и додао да сматра да џез има своју публику и да је "In­ti­me Jazz Fest" само један показатељ тога.

Басиста и контрабасиста састава Дејан Ђорђевић изразио је задовољство што су дио приче овогодишњег фестивала те изразио наду да ће овакви фестивали помјерити неке границе, што се џез сцене у Бањалуци тиче.

- За нас је ово признање, јер то значи да смо нарасли да можемо да учествујемо на једном оваквом фестивалу. Хвала директору Банског двора који је препознао да фестивал може да носи једну домаћу ноту и то ноту домаћих аутора који се баве оваквом врстом музике и могу да представе нешто своје. Џез сцене у Бањалуци још баш и нема, а надам се да ће овај фестивал бити одскочна даска да такав вид музике, понашање, образовање и размишљање буде у будућности прихваћено у Бањалуци. Надам се да ће овај фестивал утицати и на младе умјетнике који су почели да се баве џезом - казао је Ђорђевић.

Састав чине Милан Савић (клавир), Дејан Тркуља (бубањ), Стефан Тешановић (гитара) и Дејан Ђорђевић (бас, контрабас).

И друге вечери фестивалски програм настављен је у бањалучком клубу "Сити паб", гдје је наступио бекграунд бенд "Филип Павић квартет" из Загреба. Музичарима из Загреба на сцени се придружио и "Комбајн квартет", али и познати бањалучки музичари Владимир Тубић и Сања Чолић-Зелић.

Фестивал ће бити затворен прекосутра, када ће у 20 часова у концертној дворани Банског двора наступити "Влатко Стефановски трио". Са Влатком Стефановским, једним од највећих гитаристичких виртуоза на овим просторима, сцену ће дијелити Гјоко Максимовски (бас гитара) и Дејан Миросављевић (бубњеви).

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана