“Intime Jazz Fest”: “Combine Quartet” nastupio u Banskom dvoru

Milanka Mitrić
“Intime Jazz Fest”: “Combine Quartet” nastupio u Banskom dvoru

BANjALUKA - Nakon fantastičnog nastupa pijanista Vasila Hadžimanova i Bojana Zulfikarpašića, džez muzika je nastavila da se širi Banjalukom te su tako svi ljubitelji džeza mogli da uživaju uz nježno razigrane note sastava "Com­bi­ne Quar­tet".

Banjalučki sastav "Com­bi­ne Quar­tet" nastupio je u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra, u okviru druge večeri drugog Festivala džez muzike "In­ti­me Jazz Fest" i na oduševljenje publike, za svoje izvođenje bio nagrađen snažnim aplauzima.

- Da budem iskren, za nas je ovo nestvarno. Nismo očekivali da ćemo ikada biti u prilici da dijelimo neki festival sa muzičarima kao što su Bojan Zulfikarpašić, Vasil Hadžimanov, Vlada Maričić i Vlatko Stefanovski. Hvala Banskom dvoru što je nas prepoznao kao sastav koji vrijedi i koji bi mogao da bude dio ovakvog festivala - kazao je bubnjar Dejan Trkulja, koji se osvrnuo na repertoar nastupa.

Naime, publika je imala priliku da čuje autorske kompozicije sastava, a gošća večeri bila je Anja Milutinović, koja je otpjevala jednu numeru na portugalskom jeziku. Jedina kompozicija sastava koja nije bila autorska bilo je djelo Branka Trijića.

Kako je Trkulja naglasio, nada se da će tokom sljedeće godine sastav snimiti album i realizovati planove koji se tiču njegove objave.

- Većina materijala je bila urađena do ove godine, a ove godine smo napravili još dvije kompozicije, ali nikako ne stižemo to da snimimo. Nadam se da ćemo to realizovati makar tokom sljedeće godine - naglasio je Trkulja i dodao da smatra da džez ima svoju publiku i da je "In­ti­me Jazz Fest" samo jedan pokazatelj toga.

Basista i kontrabasista sastava Dejan Đorđević izrazio je zadovoljstvo što su dio priče ovogodišnjeg festivala te izrazio nadu da će ovakvi festivali pomjeriti neke granice, što se džez scene u Banjaluci tiče.

- Za nas je ovo priznanje, jer to znači da smo narasli da možemo da učestvujemo na jednom ovakvom festivalu. Hvala direktoru Banskog dvora koji je prepoznao da festival može da nosi jednu domaću notu i to notu domaćih autora koji se bave ovakvom vrstom muzike i mogu da predstave nešto svoje. Džez scene u Banjaluci još baš i nema, a nadam se da će ovaj festival biti odskočna daska da takav vid muzike, ponašanje, obrazovanje i razmišljanje bude u budućnosti prihvaćeno u Banjaluci. Nadam se da će ovaj festival uticati i na mlade umjetnike koji su počeli da se bave džezom - kazao je Đorđević.

Sastav čine Milan Savić (klavir), Dejan Trkulja (bubanj), Stefan Tešanović (gitara) i Dejan Đorđević (bas, kontrabas).

I druge večeri festivalski program nastavljen je u banjalučkom klubu "Siti pab", gdje je nastupio bekgraund bend "Filip Pavić kvartet" iz Zagreba. Muzičarima iz Zagreba na sceni se pridružio i "Kombajn kvartet", ali i poznati banjalučki muzičari Vladimir Tubić i Sanja Čolić-Zelić.

Festival će biti zatvoren prekosutra, kada će u 20 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora nastupiti "Vlatko Stefanovski trio". Sa Vlatkom Stefanovskim, jednim od najvećih gitarističkih virtuoza na ovim prostorima, scenu će dijeliti Gjoko Maksimovski (bas gitara) i Dejan Mirosavljević (bubnjevi).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana