Херцег Нови у духу оперске музике

М. М.
Херцег Нови у духу оперске музике

Херцег Нови - Међународни оперски фестивал “Опероса Монтенегро опера фестивал 2019” биће одржан и ове године у Херцег Новом од 21. до 24. августа. Дух оперске музике рашириће се на три локације, и то у Дворани “Парк”, Канли Кули и тврђави Форте Маре.

- Прве двије вечери овогодишњег фестивала резервисане су за свјетску премијеру опере “Be My Superstar”, композитора Шимона Восечека, у режији Александре Лакроа. Ова опера је базирана на тексту Јана Вербурга, а адаптацију либрета урадили су Аида Габријелс и Лакроа. Главне роле тумаче сопран Астрид Стокман и контратенор Логан Лопез Гонзалес - навели су организатори и додали да ће опера бити изведена у Дворани “Парк”.

Опера “Be My Superstar” ће након овога бити изведена у Генту, Лисабону и Хелсинкију.

Трећи дан оперског фестивала у Херцег Новом, 23. август, резервисан је за Вече камерне музике у тврђави Форте Маре.

- Фестивал се затвара 24. августа на Канли Кули извођењем Шекспировог “Сна љетње ноћи”, композитора Феликса Менделсона. Драматург овог спектакла за све генерације је млада Бањалучанка, студенткиња Факултета драмских уметности у Београду Вида Давидовић. Режију потписује Владан Ђурковић, професор на Факултету музичке уметности у Београду и дугогодишњи умјетнички директор позоришта ДАДОВ - додали су организатори.

Вокални солисти су Милица Лалошевић и Весна Ђурковић, уз пратњу хора и Опероса Монтенегро оркестра, под диригентском палицом свјетски познатог Ералда Салмијерија. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана