Herceg Novi u duhu operske muzike

M. M.
Herceg Novi u duhu operske muzike

Herceg Novi - Međunarodni operski festival “Operosa Montenegro opera festival 2019” biće održan i ove godine u Herceg Novom od 21. do 24. avgusta. Duh operske muzike raširiće se na tri lokacije, i to u Dvorani “Park”, Kanli Kuli i tvrđavi Forte Mare.

- Prve dvije večeri ovogodišnjeg festivala rezervisane su za svjetsku premijeru opere “Be My Superstar”, kompozitora Šimona Vosečeka, u režiji Aleksandre Lakroa. Ova opera je bazirana na tekstu Jana Verburga, a adaptaciju libreta uradili su Aida Gabrijels i Lakroa. Glavne role tumače sopran Astrid Stokman i kontratenor Logan Lopez Gonzales - naveli su organizatori i dodali da će opera biti izvedena u Dvorani “Park”.

Opera “Be My Superstar” će nakon ovoga biti izvedena u Gentu, Lisabonu i Helsinkiju.

Treći dan operskog festivala u Herceg Novom, 23. avgust, rezervisan je za Veče kamerne muzike u tvrđavi Forte Mare.

- Festival se zatvara 24. avgusta na Kanli Kuli izvođenjem Šekspirovog “Sna ljetnje noći”, kompozitora Feliksa Mendelsona. Dramaturg ovog spektakla za sve generacije je mlada Banjalučanka, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Vida Davidović. Režiju potpisuje Vladan Đurković, profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i dugogodišnji umjetnički direktor pozorišta DADOV - dodali su organizatori.

Vokalni solisti su Milica Lalošević i Vesna Đurković, uz pratnju hora i Operosa Montenegro orkestra, pod dirigentskom palicom svjetski poznatog Eralda Salmijerija. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana