Дивна Љубојевић пјева Васкршњу литургију

Тањуг
Дивна Љубојевић пјева Васкршњу литургију

БЕОГРАД - Дивна Љубојевић пјеваће Васкршњу Литургију, а Слободан Тркуља одржаће Васкршњи концерт без публике из Храма Светог Саве у недељу 19. априла уз благослов патријарха Иринеја и подршку EXIT Фондације и Радио-телевизије Србије.

Дивна Љубојевић, коју стручна јавност сврстава у ред највећих мисионара музичке православне културне баштине, ће својим појањем заокружити Васкршњу Литургију коју ће патријарх Иринеј од поноћи служити у Храму Светог Саве.

Нешто касније, након јутарње Литургије, на платоу испред једног од највећих православних храмова на свијету Слободан Тркуља извешће концерт под називом “Молитва за свет”.

“Пандемија нас је подсетила колико смо крхки и вратила нас у куће, али истовремено нам је и приближила срца која сада куцају као једно. Породица је поново домаћа Црква, а љубав према ближњем је постала једина права мера. Музика на дан победе зивота над смрћу, биће наша подршка свима да издрже до краја. Не дајте се и ово ћемо победити”, поручује Тркуља.

Идеја за овај догађај потекла је од оснивача Еxita Душана Ковачевића

“Драго ми је да можемо да помогнемо да уз два врхунска домаћа аутора, који су признати и у светским оквирима, улепшамо најрадоснији хришћански празник и пошаљемо лепу слику Србије у свет” изјавио је Ковачевић.

Овај догађај је замишљен и као својеврсна Васкршња молитва за оздрављење свијета од тренутне пандемије, али и других пошасти, као што је загађење животне средине, које пријети да постане највећа опасност за будућност човјечанства када се пандемија заврши.

Дивна Љубојевић и Слободан Тркуља освојили су публику широм планете и иза себе имају стотине наступа у земљи и свијету, од којих се издвајају они у Русији, Сјеверној Африци, Кини, Француској, Немачкој, Холандији, Шкотској, Малезији, али и бројним другим земљама.

Васкршња литургија са Дивном Љубојевић биће преношена директно на првом програму РТС и ТВ Храм, док ће Тркуљин концерт у организацији Еxit фондације и Балканополис центра за модерну Традицију, уз техничку подршку Sky Music-а и ЕТМ продукције, публика широм света моћи да прати и путем фејсбук странице ЕXIT фестивала.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана