Divna Ljubojević pjeva Vaskršnju liturgiju

Tanjug
Divna Ljubojević pjeva Vaskršnju liturgiju

BEOGRAD - Divna Ljubojević pjevaće Vaskršnju Liturgiju, a Slobodan Trkulja održaće Vaskršnji koncert bez publike iz Hrama Svetog Save u nedelju 19. aprila uz blagoslov patrijarha Irineja i podršku EXIT Fondacije i Radio-televizije Srbije.

Divna Ljubojević, koju stručna javnost svrstava u red najvećih misionara muzičke pravoslavne kulturne baštine, će svojim pojanjem zaokružiti Vaskršnju Liturgiju koju će patrijarh Irinej od ponoći služiti u Hramu Svetog Save.

Nešto kasnije, nakon jutarnje Liturgije, na platou ispred jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svijetu Slobodan Trkulja izvešće koncert pod nazivom “Molitva za svet”.

“Pandemija nas je podsetila koliko smo krhki i vratila nas u kuće, ali istovremeno nam je i približila srca koja sada kucaju kao jedno. Porodica je ponovo domaća Crkva, a ljubav prema bližnjem je postala jedina prava mera. Muzika na dan pobede zivota nad smrću, biće naša podrška svima da izdrže do kraja. Ne dajte se i ovo ćemo pobediti”, poručuje Trkulja.

Ideja za ovaj događaj potekla je od osnivača Exita Dušana Kovačevića

“Drago mi je da možemo da pomognemo da uz dva vrhunska domaća autora, koji su priznati i u svetskim okvirima, ulepšamo najradosniji hrišćanski praznik i pošaljemo lepu sliku Srbije u svet” izjavio je Kovačević.

Ovaj događaj je zamišljen i kao svojevrsna Vaskršnja molitva za ozdravljenje svijeta od trenutne pandemije, ali i drugih pošasti, kao što je zagađenje životne sredine, koje prijeti da postane najveća opasnost za budućnost čovječanstva kada se pandemija završi.

Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja osvojili su publiku širom planete i iza sebe imaju stotine nastupa u zemlji i svijetu, od kojih se izdvajaju oni u Rusiji, Sjevernoj Africi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Škotskoj, Maleziji, ali i brojnim drugim zemljama.

Vaskršnja liturgija sa Divnom Ljubojević biće prenošena direktno na prvom programu RTS i TV Hram, dok će Trkuljin koncert u organizaciji Exit fondacije i Balkanopolis centra za modernu Tradiciju, uz tehničku podršku Sky Music-a i ETM produkcije, publika širom sveta moći da prati i putem fejsbuk stranice EXIT festivala.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana