"Деминутив" побједник 7. бањалучке гитаријаде

ГС
Foto: Агенције

БAЊАЛУКА– Бањалучка гитаријада, седма по реду, одржана је синоћ у Клубу студената Бањалука, а жири (Игор Паспаљ, Дражен Кецман, Нинослав Тики Добријевић и Зоран Ђурић) за побједника овогодишњег издања изабрао је прњаворски бенд "Деминутив".

Овај бенд постоји нешто више од три године, и иако су млади, иза себе имају више фестивалских и клупских свирки. "Деминутив" чине: вокал бенда Маја Китић, гитариста Немања Данојевић, бас гитаристкиња Катарина Ћелић и  бубњар Небојша Вуковић.

- Гитаријада је била одлична. Одушевљен сам. Уз овакве изузетне младе ствараоце и извођаче и огромно интересовање и подршку публике, заиста имамо чему да се надамо. Надам се да ће сви медији подржати младе ауторске бендове и дати им много више простора и подржати њихов рад, јер само тако можемо развијати нашу музичку сцену – рекао је организатор 7. бањалучке гитаријаде Зоран Ђурић.

Друго мјесто припало је бенду "С-алт"  који чине фронтмен и текстописац Филип Марић, Јасмин Авдић (бас гитара), Денил Бабовић и Младен Ристић (гитаре), Амина Халилчевић (бубањ) и Бакир Мемишевић (клавијатуре). Бенд алтернативне музике из Тузле, настао је прошле године. До сада су објавили три сингла: "Горко Слатко", "Новчићи" и "Стишај глад", који ће се наћи на дебитантском албуму “Текстуре”;

Трећу награду освојио је бенд "Ехо Радар" из Приједора, формиран  2018. године, а чине га Марко Дивјак (глас, гитара), Никола Граб (гитара), Игор Стакић (бас) и Дамир Кнежевић (бубњеви). До сада су објавили 8 ауторских пјесама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана