"Deminutiv" pobjednik 7. banjalučke gitarijade

GS
Foto: Agencije

BANjALUKA– Banjalučka gitarijada, sedma po redu, održana je sinoć u Klubu studenata Banjaluka, a žiri (Igor Paspalj, Dražen Kecman, Ninoslav Tiki Dobrijević i Zoran Đurić) za pobjednika ovogodišnjeg izdanja izabrao je prnjavorski bend "Deminutiv".

Ovaj bend postoji nešto više od tri godine, i iako su mladi, iza sebe imaju više festivalskih i klupskih svirki. "Deminutiv" čine: vokal benda Maja Kitić, gitarista Nemanja Danojević, bas gitaristkinja Katarina Ćelić i  bubnjar Nebojša Vuković.

- Gitarijada je bila odlična. Oduševljen sam. Uz ovakve izuzetne mlade stvaraoce i izvođače i ogromno interesovanje i podršku publike, zaista imamo čemu da se nadamo. Nadam se da će svi mediji podržati mlade autorske bendove i dati im mnogo više prostora i podržati njihov rad, jer samo tako možemo razvijati našu muzičku scenu – rekao je organizator 7. banjalučke gitarijade Zoran Đurić.

Drugo mjesto pripalo je bendu "S-alt"  koji čine frontmen i tekstopisac Filip Marić, Jasmin Avdić (bas gitara), Denil Babović i Mladen Ristić (gitare), Amina Halilčević (bubanj) i Bakir Memišević (klavijature). Bend alternativne muzike iz Tuzle, nastao je prošle godine. Do sada su objavili tri singla: "Gorko Slatko", "Novčići" i "Stišaj glad", koji će se naći na debitantskom albumu “Teksture”;

Treću nagradu osvojio je bend "Eho Radar" iz Prijedora, formiran  2018. godine, a čine ga Marko Divjak (glas, gitara), Nikola Grab (gitara), Igor Stakić (bas) i Damir Knežević (bubnjevi). Do sada su objavili 8 autorskih pjesama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana