“Bandoneon Square” у Арт дворишту

М. М.
“Bandoneon Square” у Арт дворишту

Бањалука - Састав “Bandoneon Square” наступиће у понедјељак у Арт дворишту Банског двора Културног центра.

- “Bandoneon Square” је састав који је настао почетком 2012. године у Бањалуци. До сада су одржали више запажених концертних наступа, међу којима се посебно издвајају концерти у оквиру фестивала “Сарајевска зима”, “Дани Владе С. Милошевића” и учешће на фестивалу у Белфорту у Француској. Састав изводи композиције Astore Piazzolle, Richarda Gallina, Pata Mathneyja, Roland Dyensa, GOTAN Projectа и других утицајних композитора и умјетника те се на тај начин жанровски не може сврстати ни у једну специфичну музичку категорију, већ се спектар мелодија и ритмова шири од умјетничке музике, танга, па све до џеза - назначено је о овом саставу у најави наступа.

Ансамбл чине Милана Смиљанић (виолина и вокал), Дарко Ружичић (хармоника), Бобан Аџић (гитара), Ђорђе Бабић (контрабас) и Зоран Вујић (удараљке).

Концерт ће почети у 21 час, а сви заинтересовани бесплатне позивнице могу да преузму на билетарници Банског двора.

Осим концерта у Арт дворишту, овај састав ће бити и дио ША улице, у оквиру овогодишњег Ша феста, који ће бити одржан у Приједору. Током два данас, данас и сутра, у оквиру ША улице, сви присутни ће моћи да уживају уз “Bandoneon Square” и још неколико састава који ће употпунити овогодишњу смотру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана