“Bandoneon Square” u Art dvorištu

M. M.
“Bandoneon Square” u Art dvorištu

Banjaluka - Sastav “Bandoneon Square” nastupiće u ponedjeljak u Art dvorištu Banskog dvora Kulturnog centra.

- “Bandoneon Square” je sastav koji je nastao početkom 2012. godine u Banjaluci. Do sada su održali više zapaženih koncertnih nastupa, među kojima se posebno izdvajaju koncerti u okviru festivala “Sarajevska zima”, “Dani Vlade S. Miloševića” i učešće na festivalu u Belfortu u Francuskoj. Sastav izvodi kompozicije Astore Piazzolle, Richarda Gallina, Pata Mathneyja, Roland Dyensa, GOTAN Projecta i drugih uticajnih kompozitora i umjetnika te se na taj način žanrovski ne može svrstati ni u jednu specifičnu muzičku kategoriju, već se spektar melodija i ritmova širi od umjetničke muzike, tanga, pa sve do džeza - naznačeno je o ovom sastavu u najavi nastupa.

Ansambl čine Milana Smiljanić (violina i vokal), Darko Ružičić (harmonika), Boban Adžić (gitara), Đorđe Babić (kontrabas) i Zoran Vujić (udaraljke).

Koncert će početi u 21 čas, a svi zainteresovani besplatne pozivnice mogu da preuzmu na biletarnici Banskog dvora.

Osim koncerta u Art dvorištu, ovaj sastav će biti i dio ŠA ulice, u okviru ovogodišnjeg Ša festa, koji će biti održan u Prijedoru. Tokom dva danas, danas i sutra, u okviru ŠA ulice, svi prisutni će moći da uživaju uz “Bandoneon Square” i još nekoliko sastava koji će upotpuniti ovogodišnju smotru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana