Артан Лили, Обојени програм на фестивалу Дев9т од 15. јула

Танјуг
Артан Лили, Обојени програм на фестивалу Дев9т од 15. јула

БЕОГРАД - Музички програм на јединственом фестивалу Дев9т своје друго поглавље на простору Старе Циглане ће реализовати од 15. до 18. јула концертима претежно алтернативних рок група и музичара - Краљ Чачка, Обојени програм, Артан Лили и Свемирко, саопштила је концертна агенција Одличан хрчак.

Први дио концертног програма одржан је почетком јула када су наступили хард рок бенд “Бјесови”, алтернативни звук - “Канда, Коџа и Необјша”, “Репетитор”, “Попечитељи” и “Газорпазорп”.

“Проветравање на Дев9т” назив је концертног садржаја од четвртка до недеље у Старој циглани са актуелним и траженим музичарима.

Краљ Чачка ће свирати 15. јула, након што је стигао са путовања регионом гдје је, поред Нине Бајсић, био главни протагониста представе " Soundtrack за филм који није снимљен".

Са позоришне сцене ступиће на музичку на радост многих љубитеља који су пратили његове концерте по Београду (Дом омладине, Beer fest) и по Србији на многим фестивалима, а гости ове ноћи Краљу Чачку биће састав “Хоркестар”, алтернативни хор.

Кормило преузима наредне вечери 16. јула Обојени програм, чија каријера траје дуже од четири деценије, тачније 41 годину, коју су обележили новим албумом ,,2021=41”.

Са овог винилног издања су одлучили да издвоје песму ,,Куда овај човек иде“ као путоказ за предстојеће наступе који их очекују, међу којима је био и Exit, као и сада “Проветравање на Дев9т”.

Гости Обојеног програма биће позната група Супернаут.

Чувени електро поп алтернативни рок бенд Артан Лили обећава да ће 17. јула поред старих добрих хитова пред публиком први пут извести и неке нове пјесме са предстојећег, трећег студијског албума.

Свакако овај вредни квартет на челу са Романом и Бојаном Слачалом није губио вријеме током пандемије, стварали су управо те нове нумере да би комплетирали материјал.

Један од најбољих концертних бендова који је редовно распродао по два наступа у низу у клубовима Фест, Електропионир или Subbeerni  центар, сада свира на отвореном, као што су доминирали на манифестацијама Beer Garden или Beer fest.

Гости Артан Лилија биће група Савана.

За сам крај је остављен поп бенд Свемирко, иако његова музика и није поп у класичном смислу, али зато поставља трендове и помјера границе новог израза.

Кључна особа, главни и креативан ум бенда јесте лидер састава - Марко Вуковић.

Нови, трећи Свемирков студијски албум "Скаламерија" завршни је део трилогије, коју су чинила претходна два "Тунгузија" и "Ванилија".

Другачији, вјештији, прогресивнији, нови албум достојан је завршетак ове трилогије епских пропорција, како наводе организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана