Artan Lili, Obojeni program na festivalu Dev9t od 15. jula

Tanjug
Artan Lili, Obojeni program na festivalu Dev9t od 15. jula

BEOGRAD - Muzički program na jedinstvenom festivalu Dev9t svoje drugo poglavlje na prostoru Stare Ciglane će realizovati od 15. do 18. jula koncertima pretežno alternativnih rok grupa i muzičara - Kralj Čačka, Obojeni program, Artan Lili i Svemirko, saopštila je koncertna agencija Odličan hrčak.

Prvi dio koncertnog programa održan je početkom jula kada su nastupili hard rok bend “Bjesovi”, alternativni zvuk - “Kanda, Kodža i Neobjša”, “Repetitor”, “Popečitelji” i “Gazorpazorp”.

“Provetravanje na Dev9t” naziv je koncertnog sadržaja od četvrtka do nedelje u Staroj ciglani sa aktuelnim i traženim muzičarima.

Kralj Čačka će svirati 15. jula, nakon što je stigao sa putovanja regionom gdje je, pored Nine Bajsić, bio glavni protagonista predstave " Soundtrack za film koji nije snimljen".

Sa pozorišne scene stupiće na muzičku na radost mnogih ljubitelja koji su pratili njegove koncerte po Beogradu (Dom omladine, Beer fest) i po Srbiji na mnogim festivalima, a gosti ove noći Kralju Čačku biće sastav “Horkestar”, alternativni hor.

Kormilo preuzima naredne večeri 16. jula Obojeni program, čija karijera traje duže od četiri decenije, tačnije 41 godinu, koju su obeležili novim albumom ,,2021=41”.

Sa ovog vinilnog izdanja su odlučili da izdvoje pesmu ,,Kuda ovaj čovek ide“ kao putokaz za predstojeće nastupe koji ih očekuju, među kojima je bio i Exit, kao i sada “Provetravanje na Dev9t”.

Gosti Obojenog programa biće poznata grupa Supernaut.

Čuveni elektro pop alternativni rok bend Artan Lili obećava da će 17. jula pored starih dobrih hitova pred publikom prvi put izvesti i neke nove pjesme sa predstojećeg, trećeg studijskog albuma.

Svakako ovaj vredni kvartet na čelu sa Romanom i Bojanom Slačalom nije gubio vrijeme tokom pandemije, stvarali su upravo te nove numere da bi kompletirali materijal.

Jedan od najboljih koncertnih bendova koji je redovno rasprodao po dva nastupa u nizu u klubovima Fest, Elektropionir ili Subbeerni  centar, sada svira na otvorenom, kao što su dominirali na manifestacijama Beer Garden ili Beer fest.

Gosti Artan Lilija biće grupa Savana.

Za sam kraj je ostavljen pop bend Svemirko, iako njegova muzika i nije pop u klasičnom smislu, ali zato postavlja trendove i pomjera granice novog izraza.

Ključna osoba, glavni i kreativan um benda jeste lider sastava - Marko Vuković.

Novi, treći Svemirkov studijski album "Skalamerija" završni je deo trilogije, koju su činila prethodna dva "Tunguzija" i "Vanilija".

Drugačiji, vještiji, progresivniji, novi album dostojan je završetak ove trilogije epskih proporcija, kako navode organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana