Ана Ћурчин & "Тhe Changes" објавили еп издање "Сусрет" VIDEO

M.M.
Foto: Данило Мијатовић

БЕОГРАД-После вишегодишњег ауторског рада и стваралаштва на енглеском, Ана Ћурчин & "Тhe Changes" објавили су први ЕП на српском језику под називом „Сусрет“, који је од 15. марта доступан на свим дигиталним платформама.

На албуму се поред три нове песме – „Зла“, „Доста“ и „Сусрет“,  налазе и двије верзије песме „Ту“ за коју су Ана & "Тhe Changes" 2021. године добили награду стручног жирија Задужбине Милан Младеновић за најбољу пјесму у региону. Први сингл је песма „Зла“ за коју је видео режирао Растко Илић, а нумера је настала по стиховима Милене Марковић, док су чланови групе „Бохемија“ били гости у песми „Сусрет“.

-Песмама приступам као одразима одређеног тренутка и стања који је закључан у њима, попут фотографије. За неке је било потребно дуже време да се формирају, трансформишу и заокруже, док су друге одмах добиле коначни звук. Тако је гитарска тема на песми "Доста" настала још пре неколико година када смо пуно путовали као бенд - али иницијални текст на енглеском није опстао, па се песма трансформисала у оптимистични раскид окружен гитара -рекла је Ћурчин. Таленована музичарка додаје да са друге стране неке су пјесме настала у само пар дана.

-С друге стране, песма "Сусрет" је настала за пар дана и то у време док сам слушала албум "Путујемо" групе "Бохемија" ипожелела сам да у мојој песми постоји и сусрет гласова, па смо је урадили и отпевали заједно. Димитрије Мандић направио је и нежни виолински оутро, а гост је био и Миладин Стојковић на контрабасу. Таленат и музикалност Андреја Младеновића учинили су да песме "Доста" и "Зла" добију органски грув, а Ана Протулипац је на басу пружила подршку, али и на бек вокалима у песми "Доста" дала једну потпуно другачију перспективу. Почело је са "Ту" и чежњом, па се овај мали албум и завршава интепретацијом те песме и ремиксом хрватског продуцента Марка Грабера, који је задржао емоцију пјесме, али је направио и битан одмак од оригинала, рекла је Ћурчин.

Током 2023. године Ана је била специјална гошћа на видео раду, умјетничкој инсталацији и пјесми "Dont Be Fake" аутора Игора Симића, а завршила је и албум са Марком Настићем који ће ускоро бити објављен. Поред тога, гејмери ће ускоро моћи да чују цео један албум пјесама на енглеском језику које је Ана направила заједно са Игором и Шејном Беријем за нове игре у продукцији "Демагог" студија.  Промоција нових пjесама и албума "Сусрет" заказана је за 6. април, када ће у сали "Американа" Дома омладине Београда "Ана & "Тhe Changes" одржати заједнички концерт са групом "Љубичице", која промовише албум "Док чекамо пад."Б.П.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана