Ana Ćurčin & "The Changes" objavili ep izdanje "Susret" VIDEO

M.M.
Foto: Danilo Mijatović

BEOGRAD-Posle višegodišnjeg autorskog rada i stvaralaštva na engleskom, Ana Ćurčin & "The Changes" objavili su prvi EP na srpskom jeziku pod nazivom „Susret“, koji je od 15. marta dostupan na svim digitalnim platformama.

Na albumu se pored tri nove pesme – „Zla“, „Dosta“ i „Susret“,  nalaze i dvije verzije pesme „Tu“ za koju su Ana & "The Changes" 2021. godine dobili nagradu stručnog žirija Zadužbine Milan Mladenović za najbolju pjesmu u regionu. Prvi singl je pesma „Zla“ za koju je video režirao Rastko Ilić, a numera je nastala po stihovima Milene Marković, dok su članovi grupe „Bohemija“ bili gosti u pesmi „Susret“.

-Pesmama pristupam kao odrazima određenog trenutka i stanja koji je zaključan u njima, poput fotografije. Za neke je bilo potrebno duže vreme da se formiraju, transformišu i zaokruže, dok su druge odmah dobile konačni zvuk. Tako je gitarska tema na pesmi "Dosta" nastala još pre nekoliko godina kada smo puno putovali kao bend - ali inicijalni tekst na engleskom nije opstao, pa se pesma transformisala u optimistični raskid okružen gitara -rekla je Ćurčin. Talenovana muzičarka dodaje da sa druge strane neke su pjesme nastala u samo par dana.

-S druge strane, pesma "Susret" je nastala za par dana i to u vreme dok sam slušala album "Putujemo" grupe "Bohemija" ipoželela sam da u mojoj pesmi postoji i susret glasova, pa smo je uradili i otpevali zajedno. Dimitrije Mandić napravio je i nežni violinski outro, a gost je bio i Miladin Stojković na kontrabasu. Talenat i muzikalnost Andreja Mladenovića učinili su da pesme "Dosta" i "Zla" dobiju organski gruv, a Ana Protulipac je na basu pružila podršku, ali i na bek vokalima u pesmi "Dosta" dala jednu potpuno drugačiju perspektivu. Počelo je sa "Tu" i čežnjom, pa se ovaj mali album i završava intepretacijom te pesme i remiksom hrvatskog producenta Marka Grabera, koji je zadržao emociju pjesme, ali je napravio i bitan odmak od originala, rekla je Ćurčin.

Tokom 2023. godine Ana je bila specijalna gošća na video radu, umjetničkoj instalaciji i pjesmi "Dont Be Fake" autora Igora Simića, a završila je i album sa Markom Nastićem koji će uskoro biti objavljen. Pored toga, gejmeri će uskoro moći da čuju ceo jedan album pjesama na engleskom jeziku koje je Ana napravila zajedno sa Igorom i Šejnom Berijem za nove igre u produkciji "Demagog" studija.  Promocija novih pjesama i albuma "Susret" zakazana je za 6. april, kada će u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda "Ana & "The Changes" održati zajednički koncert sa grupom "Ljubičice", koja promoviše album "Dok čekamo pad."B.P.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana