Збирка “Приче из комшилука” представљена у НУБРС: Топле исповијести на папиру

И. Б.
Збирка “Приче из комшилука” представљена у НУБРС: Топле исповијести на папиру

БАЊАЛУКА - Књига “Приче из комшилука” представљена је публици у уторак у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

Том приликом читане су побједничка прича “Давид син Исаков” књижевника Срђана Секулића и другонаграђена “Ловац меког срца” Владане Перлић, као и друге приче које су уврштене у књигу.

О побједницима је одлучивао жири који су чинили предсједница Тања Ступар Трифуновић, Александра Савић и Сандра Станић.

Овогодишњи конкурс обимом и квалитетом показао је колико значи онима који пишу, а жири је изабрао 28 прича које су се нашле у књизи.

Предсједница жирија, књижевница Тања Ступар Трифуновић казала је да су у књизи “Приче из комшилука” сабране приче људи који пишу из љубави, из хобија, те да су то цртице и забиљешке оних који имају потребу да исповиједе нешто своје на папиру.

- Међу нашим ауторима имамо оне који су већ истакнути писци у региону, као што су Владана Перлић и Срђан Секулић. Првих пет, па и десет су јако добре. Било коју од њих да издвојите као побједничку не бисте погријешили и то је оно што показује да овај конкурс расте и да иде од аматерског ка књижевном - истакла је Ступар Трифуновић.

Нагласила је да су се приче Срђана Секулића и Владане Перлић издвојиле јер су зреле, књижевно успјеле и остварене.

- Оно што издваја првонаграђеног Срђана Секулића и другонаграђену Владану Перлић је оригиналност текста који открива вјеште приповједаче и аутентичан приступ темама о којима су писали. Владанина прича је животнија и динамичнија, а Срђанова је стилски зрелија, са занимљивим драмским упливом. Обје приче су необичне и имале су другачији концепт од других - рекла је Ступар Трифуновић.

Књижевник Срђан Секулић је казао да је на самим почецима писао прозу, те да је живот тако удесио да ипак његове прве објављене књиге буду поезија.

- Драго ми је што ћу радити са Тањом Ступар Трифуновић, коју веома ценим. Мислим да ћу много научити кроз рад и припрему књиге - казао је Секулић.

Прва књига прича Срђана Секулића биће објављена у издавачкој кући “Имприматур” из Бањалуке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана