Zbirka “Priče iz komšiluka” predstavljena u NUBRS: Tople ispovijesti na papiru

I. B.
Zbirka “Priče iz komšiluka” predstavljena u NUBRS: Tople ispovijesti na papiru

BANjALUKA - Knjiga “Priče iz komšiluka” predstavljena je publici u utorak u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Tom prilikom čitane su pobjednička priča “David sin Isakov” književnika Srđana Sekulića i drugonagrađena “Lovac mekog srca” Vladane Perlić, kao i druge priče koje su uvrštene u knjigu.

O pobjednicima je odlučivao žiri koji su činili predsjednica Tanja Stupar Trifunović, Aleksandra Savić i Sandra Stanić.

Ovogodišnji konkurs obimom i kvalitetom pokazao je koliko znači onima koji pišu, a žiri je izabrao 28 priča koje su se našle u knjizi.

Predsjednica žirija, književnica Tanja Stupar Trifunović kazala je da su u knjizi “Priče iz komšiluka” sabrane priče ljudi koji pišu iz ljubavi, iz hobija, te da su to crtice i zabilješke onih koji imaju potrebu da ispovijede nešto svoje na papiru.

- Među našim autorima imamo one koji su već istaknuti pisci u regionu, kao što su Vladana Perlić i Srđan Sekulić. Prvih pet, pa i deset su jako dobre. Bilo koju od njih da izdvojite kao pobjedničku ne biste pogriješili i to je ono što pokazuje da ovaj konkurs raste i da ide od amaterskog ka književnom - istakla je Stupar Trifunović.

Naglasila je da su se priče Srđana Sekulića i Vladane Perlić izdvojile jer su zrele, književno uspjele i ostvarene.

- Ono što izdvaja prvonagrađenog Srđana Sekulića i drugonagrađenu Vladanu Perlić je originalnost teksta koji otkriva vješte pripovjedače i autentičan pristup temama o kojima su pisali. Vladanina priča je životnija i dinamičnija, a Srđanova je stilski zrelija, sa zanimljivim dramskim uplivom. Obje priče su neobične i imale su drugačiji koncept od drugih - rekla je Stupar Trifunović.

Književnik Srđan Sekulić je kazao da je na samim počecima pisao prozu, te da je život tako udesio da ipak njegove prve objavljene knjige budu poezija.

- Drago mi je što ću raditi sa Tanjom Stupar Trifunović, koju veoma cenim. Mislim da ću mnogo naučiti kroz rad i pripremu knjige - kazao je Sekulić.

Prva knjiga priča Srđana Sekulića biće objavljena u izdavačkoj kući “Imprimatur” iz Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana