Ускоро излази збирка прича "Хартворм" Павла Алексића: Кратки записи модерног луталице

Б. П.
Ускоро излази збирка прича "Хартворм" Павла Алексића: Кратки записи модерног луталице

БАЊАЛУКА - Издавачка кућа "Имприматур" ускоро издаје збирку прича "Хартворм", писца Павла Алексића, која носи поднаслов "Од Аљаске до Београда".

Павлове приче су кратке, избрушене и препуне неке тихе туге. У њима као да је вријеме стало, а ликови остали да се сналазе у том отуђеном свијету без будућности. Његове приче говоре о немогућности да човјек нађе мјесто за себе, о немогућности два бића да остваре комуникацију, о немогућности да останемо и још већој немогућности да се вратимо.

Алексић је рођен 1993. у Београду, гдје је и завршио средњу школу и започео студије. Са деветнаест година одлази у Америку, гдје и данас живи без сталне адресе и ради у баровима, од мјеста до мјеста. Лауреат је награде "Ђура Ђуканов" са збирком "Тамо је море", чије су изабране приче издате у оквиру збирке "Хартворм". У оквиру збирке путописа "Дивљи градови" објављена је сјајна прича која носи наслов "Ситка" о малом мјесту на Аљасци, гдје је радио као конобар. Његова књига у књижарама кошта 14 КМ, док је претпродајна цијена на сајту издавача 8,4 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана