Uskoro izlazi zbirka priča "Hartvorm" Pavla Aleksića: Kratki zapisi modernog lutalice

B. P.
Uskoro izlazi zbirka priča "Hartvorm" Pavla Aleksića: Kratki zapisi modernog lutalice

BANjALUKA - Izdavačka kuća "Imprimatur" uskoro izdaje zbirku priča "Hartvorm", pisca Pavla Aleksića, koja nosi podnaslov "Od Aljaske do Beograda".

Pavlove priče su kratke, izbrušene i prepune neke tihe tuge. U njima kao da je vrijeme stalo, a likovi ostali da se snalaze u tom otuđenom svijetu bez budućnosti. Njegove priče govore o nemogućnosti da čovjek nađe mjesto za sebe, o nemogućnosti dva bića da ostvare komunikaciju, o nemogućnosti da ostanemo i još većoj nemogućnosti da se vratimo.

Aleksić je rođen 1993. u Beogradu, gdje je i završio srednju školu i započeo studije. Sa devetnaest godina odlazi u Ameriku, gdje i danas živi bez stalne adrese i radi u barovima, od mjesta do mjesta. Laureat je nagrade "Đura Đukanov" sa zbirkom "Tamo je more", čije su izabrane priče izdate u okviru zbirke "Hartvorm". U okviru zbirke putopisa "Divlji gradovi" objavljena je sjajna priča koja nosi naslov "Sitka" o malom mjestu na Aljasci, gdje je radio kao konobar. Njegova knjiga u knjižarama košta 14 KM, dok je pretprodajna cijena na sajtu izdavača 8,4 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana