Уручено 185 књига библиотеци Карловачке богословије

Танјуг
Уручено 185 књига библиотеци Карловачке богословије

НОВИ САД - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с вјерским заједницама Драгана Милошевић и ректор Богословије „Свети Арсеније Сремац” протојереј ставрофор Јован Милановић данас су у Сремским Карловцима потписали уговор о додијели 185 књига за потребе библиотеке Богословије, која носи име оснивача – „Архимандрит Иларион Руварац”.

Милошевић је истакла да Покрајинска влада наставља са пружањем подршке нашим највишим институцијама духовности, као што је Карловачка богословија, саопштила је Покрајинска влада.

„У години јубилеја – 230 година од оснивања Карловачке богословије, употпунили смо богат фонд библиотеке која има близу 27.000 књига, са готово 200 нових наслова”, рекла је Милошевић и додала да ресорни секретаријат, захваљујући јавним конкурсима за суфинансирање издавача и публикација, има обавезан фонд књига из области историје, књижевности и филозофије, које ће бити корисне професорима, ђацима и будућим свештеницима.

Она је подсјетила на то да је реализацијом бројних пројеката изведена санација крова зграде Богословског интерната и атријума Богословије.

Милошевић је навела да ће током ове године бити настављени радови на инсталацијама за грејање, партерном уређењу, као и молерски и столарски радови укупне вредности од 180 милиона динара.

Ректор Карловачке богословије Јован Милановић изразио је захвалност на урученим књигама и истакао да то оснажује рад библиотеке, која посједује ријетка и вриједна издања. 

Он је подсјетио на значај неговања културе читања и разговора о прочитаним књигама са ученицима, јер то наводи на дубока промишљања о људским врлинама и вриједностима, закључује се у саопштењу Покрајинске владе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана