Uručeno 185 knjiga biblioteci Karlovačke bogoslovije

Tanjug
Uručeno 185 knjiga biblioteci Karlovačke bogoslovije

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević i rektor Bogoslovije „Sveti Arsenije Sremac” protojerej stavrofor Jovan Milanović danas su u Sremskim Karlovcima potpisali ugovor o dodijeli 185 knjiga za potrebe biblioteke Bogoslovije, koja nosi ime osnivača – „Arhimandrit Ilarion Ruvarac”.

Milošević je istakla da Pokrajinska vlada nastavlja sa pružanjem podrške našim najvišim institucijama duhovnosti, kao što je Karlovačka bogoslovija, saopštila je Pokrajinska vlada.

„U godini jubileja – 230 godina od osnivanja Karlovačke bogoslovije, upotpunili smo bogat fond biblioteke koja ima blizu 27.000 knjiga, sa gotovo 200 novih naslova”, rekla je Milošević i dodala da resorni sekretarijat, zahvaljujući javnim konkursima za sufinansiranje izdavača i publikacija, ima obavezan fond knjiga iz oblasti istorije, književnosti i filozofije, koje će biti korisne profesorima, đacima i budućim sveštenicima.

Ona je podsjetila na to da je realizacijom brojnih projekata izvedena sanacija krova zgrade Bogoslovskog internata i atrijuma Bogoslovije.

Milošević je navela da će tokom ove godine biti nastavljeni radovi na instalacijama za grejanje, parternom uređenju, kao i molerski i stolarski radovi ukupne vrednosti od 180 miliona dinara.

Rektor Karlovačke bogoslovije Jovan Milanović izrazio je zahvalnost na uručenim knjigama i istakao da to osnažuje rad biblioteke, koja posjeduje rijetka i vrijedna izdanja. 

On je podsjetio na značaj negovanja kulture čitanja i razgovora o pročitanim knjigama sa učenicima, jer to navodi na duboka promišljanja o ljudskim vrlinama i vrijednostima, zaključuje se u saopštenju Pokrajinske vlade.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana