Стижу “Бајке” у издању Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево

И. Б.
Стижу “Бајке” у издању Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево

БАЊАЛУКА - Књигу “Бајке” Ханса Кристијана Андерсена у издању Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево током ове седмице најмлађи читаоци ће моћи да пронађу у књижарама.

Ријеч је о лектири за трећи разред основне школе, а из Завода су истакли да је бајке на српски језик превео и прилагодио Данијел Дојчиновић.

Издање је испуњено дивним илустрацијама које је радила Наталија Радовановић.

Андерсенове бајке су засноване на његовом животном искуству и машти. Забиљежено је да је једном приликом рекао: “Већина онога што је написано је одраз мене самог. Сваки лик је из мога живота. Знам их и знао сам их све.”

Малишани ће имати прилику да читајући ово издање уживају у неодољивим бајкама као што су “Мала сирена”, “Оловни војник” и друге, којима је Ханс Кристијан Андерсен преносио снажне поруке о љубави, пријатељству и оним правим истинским вриједностима које је важно да најмлађи читаоци усвоје у дјетињству.

Андерсен је познат као највећи дански приповједач, а најбоља књига за дјецу и омладину у цијелом свијету сваке године се награђује признањем које носи његово име.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана