Stižu “Bajke” u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo

I. B.
Stižu “Bajke” u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo

BANjALUKA - Knjigu “Bajke” Hansa Kristijana Andersena u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo tokom ove sedmice najmlađi čitaoci će moći da pronađu u knjižarama.

Riječ je o lektiri za treći razred osnovne škole, a iz Zavoda su istakli da je bajke na srpski jezik preveo i prilagodio Danijel Dojčinović.

Izdanje je ispunjeno divnim ilustracijama koje je radila Natalija Radovanović.

Andersenove bajke su zasnovane na njegovom životnom iskustvu i mašti. Zabilježeno je da je jednom prilikom rekao: “Većina onoga što je napisano je odraz mene samog. Svaki lik je iz moga života. Znam ih i znao sam ih sve.”

Mališani će imati priliku da čitajući ovo izdanje uživaju u neodoljivim bajkama kao što su “Mala sirena”, “Olovni vojnik” i druge, kojima je Hans Kristijan Andersen prenosio snažne poruke o ljubavi, prijateljstvu i onim pravim istinskim vrijednostima koje je važno da najmlađi čitaoci usvoje u djetinjstvu.

Andersen je poznat kao najveći danski pripovjedač, a najbolja knjiga za djecu i omladinu u cijelom svijetu svake godine se nagrađuje priznanjem koje nosi njegovo ime.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana