Стиже збирка за дјецу Уроша Петровића “Камиле су дебеле”: Необичне пјесме за размрдавање ума

М. М.
Стиже збирка за дјецу Уроша Петровића “Камиле су дебеле”: Необичне пјесме за размрдавање ума

БЕОГРАД - Збирка пјесама за размишљање “Камиле су дебеле” књижевника Уроша Петровића, објављена у издању београдске “Лагуне” од сутра ће бити доступна у књижарама широм Србије.

- Његове књиге помјерају границе у савременој српској литератури. Размрдавање вијуга, сусрет са чудесним, необичним, али и застрашујућим, раскошна машта и особени хумор заштитни су знак овог аутора - наводе издавачи.

Књига обухвата 32 пјесме, које, према ријечима издавача, раздрмавају најтананије нити логике и брусе оштрину ума.

 - Ову књигу су оригинално писале животиње. Ја сам је само прибележио. Животиње се понашају паметније од људи. Ова књига је, донекле, збирка изузетака - навео је Петровић раније о настанку дјела.

У књизи се налазе и 32 загонетна питања о животињама, а само дјело садржи иновативан концепт питања, све зарад покретања разиграности и размишљања код најмлађе читалачке публике.

- Посебно сам уживао у одабиру 32 загонетна питања о животињама, која су специјални додатак овој књизи. Реч је о мозголомној потрази за одговорима коју сам већ опробао са хиљадама људи свих узраста. Пут до решења је увек урнебесан – додао је Петровић.

За илустрације у књизи “Камиле су дебеле” био је задужен Алекса Гајић.

- Алекса и ја смо се лудо забављали током година настанка ове књиге. Чини ми се да се при листању страница још увек чује наш пригушени кикот - нагласио је Петровић.

Књиге Уроша Петровића су годинама међу најчитанијим насловима књижевности за децу и младе, а њихови преводи су објављени у Италији, Грчкој, Македонији, Чешкој и Мађарској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана