Stiže zbirka za djecu Uroša Petrovića “Kamile su debele”: Neobične pjesme za razmrdavanje uma

M. M.
Stiže zbirka za djecu Uroša Petrovića “Kamile su debele”: Neobične pjesme za razmrdavanje uma

BEOGRAD - Zbirka pjesama za razmišljanje “Kamile su debele” književnika Uroša Petrovića, objavljena u izdanju beogradske “Lagune” od sutra će biti dostupna u knjižarama širom Srbije.

- Njegove knjige pomjeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim, ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor zaštitni su znak ovog autora - navode izdavači.

Knjiga obuhvata 32 pjesme, koje, prema riječima izdavača, razdrmavaju najtananije niti logike i bruse oštrinu uma.

 - Ovu knjigu su originalno pisale životinje. Ja sam je samo pribeležio. Životinje se ponašaju pametnije od ljudi. Ova knjiga je, donekle, zbirka izuzetaka - naveo je Petrović ranije o nastanku djela.

U knjizi se nalaze i 32 zagonetna pitanja o životinjama, a samo djelo sadrži inovativan koncept pitanja, sve zarad pokretanja razigranosti i razmišljanja kod najmlađe čitalačke publike.

- Posebno sam uživao u odabiru 32 zagonetna pitanja o životinjama, koja su specijalni dodatak ovoj knjizi. Reč je o mozgolomnoj potrazi za odgovorima koju sam već oprobao sa hiljadama ljudi svih uzrasta. Put do rešenja je uvek urnebesan – dodao je Petrović.

Za ilustracije u knjizi “Kamile su debele” bio je zadužen Aleksa Gajić.

- Aleksa i ja smo se ludo zabavljali tokom godina nastanka ove knjige. Čini mi se da se pri listanju stranica još uvek čuje naš prigušeni kikot - naglasio je Petrović.

Knjige Uroša Petrovića su godinama među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade, a njihovi prevodi su objavljeni u Italiji, Grčkoj, Makedoniji, Češkoj i Mađarskoj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana