Стиже роман “Послије забаве” Стеве Грабовца: Књига као пресјек живота

Г.С.
Стиже роман “Послије забаве” Стеве Грабовца: Књига као пресјек живота

БАЊАЛУКА - Нови роман Стеве Грабовца “Послије забаве” ускоро ће бити објављен у издању “Имприматура”, а од јуче је у претпродаји.

-  Роман о оцу, роман о злочину, роман о породици, роман о пријатељству, роман о одрастању, тотални роман! С темом двојништва, великом каква јесте у нашој књижевности, какву читамо код Данила Киша, писац уоквирује тематски различите сегменте који ову књигу чине пресјеком једног живота. Тако освијетљене моментуме уоквирује двојништво оца и сина, фигура првог писца и оног који насљеђује - дар, списатељску осјетљивост и заоставштину, наређење да се неправдама супротставља отвореним срцем и једном писаћом машином - наводи издавач.

Како издавач додаје, читалац ће у роману препознати све што Грабовца чини јединственим регионалним писцем.

- То су једноставни, а велики лиризам, бескрајно срце, мисаона ширина да се свака ствар освијетли прије но што се осуди, неспособност да се човјек зароби у малодушност и ускогрудост ратних и постратних наратива. Грабовац је још једном успио изговорити све наше туге, мисаоне ћорсокаке, љубави и усамљености, с искреношћу и непретенциозношћу, и лакоћом израза коју је лакше осјетити неголи објаснити - додаје издавач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана