Stiže roman “Poslije zabave” Steve Grabovca: Knjiga kao presjek života

G.S.
Stiže roman “Poslije zabave” Steve Grabovca: Knjiga kao presjek života

BANjALUKA - Novi roman Steve Grabovca “Poslije zabave” uskoro će biti objavljen u izdanju “Imprimatura”, a od juče je u pretprodaji.

-  Roman o ocu, roman o zločinu, roman o porodici, roman o prijateljstvu, roman o odrastanju, totalni roman! S temom dvojništva, velikom kakva jeste u našoj književnosti, kakvu čitamo kod Danila Kiša, pisac uokviruje tematski različite segmente koji ovu knjigu čine presjekom jednog života. Tako osvijetljene momentume uokviruje dvojništvo oca i sina, figura prvog pisca i onog koji nasljeđuje - dar, spisateljsku osjetljivost i zaostavštinu, naređenje da se nepravdama suprotstavlja otvorenim srcem i jednom pisaćom mašinom - navodi izdavač.

Kako izdavač dodaje, čitalac će u romanu prepoznati sve što Grabovca čini jedinstvenim regionalnim piscem.

- To su jednostavni, a veliki lirizam, beskrajno srce, misaona širina da se svaka stvar osvijetli prije no što se osudi, nesposobnost da se čovjek zarobi u malodušnost i uskogrudost ratnih i postratnih narativa. Grabovac je još jednom uspio izgovoriti sve naše tuge, misaone ćorsokake, ljubavi i usamljenosti, s iskrenošću i nepretencioznošću, i lakoćom izraza koju je lakše osjetiti negoli objasniti - dodaje izdavač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana