Роман "Сезона бербе" Магдалене Блажевић објављен у издању "Booke"

Илијана Божић
Роман "Сезона бербе" Магдалене Блажевић објављен у издању "Booke"

БАЊАЛУКА - "Магдалена Блажевић је списатељица која вас опија речима, из њених реченица прште емоције, мириси и боје, а сваки пасус је моћна и готово опипљива слика. У "Сезони бербе" пише о љубави, боли и жељама, не бежећи од сентименталности и неспутаних еротских призора, и ствара роман из ког избија чежња од које боли цело тело."

Наведено је ово на сајту издавачке куће "Боока" о новој књизи "Сезона бербе" Магдалене Блажевић, а ово издање доступно је читаоцима у издању "Booke" и "Фрактуре".

- Разне су новогодишње одлуке - почећу да вежбам, хранићу се здраво, штедећу, читаћу више, водићу рачуна о свом менталном здрављу, више времена ћу проводити с драгим особама… Наша је сваке године иста: објављиваћемо дирљиве, важне, узбудљиве, провокативне и сјајне књиге. А управо таква је "Сезона бербе" Магдалене Блажевић - саопштио је издавач у опису ове књиге.

Први дио романа приповиједа Уна, фотографкиња, која након љубавне афере, под изговором да припрема изложбу, одлази у родитељску кућу у напуштеном селу да би се удаљила од неподношљиве свакодневице. Оком свога аналогног фотоапарата, наслијеђеног од мајке Иде, биљежи своје унутрашње осјећаје. О повратку, неизрецивој чежњи, лутањима селом и оближњим градићем говори свом љубавнику, а фотографишући остатке злих времена наговјештава стару љубавну причу своје мајке, која се, иако удата, заљубила те је као и Уна била спремна започети нови живот. За разлику од Уне, она није више заљубљена, али се држи за трагове предратне љубави како би се сјетила себе каква је била прије ужаса који не може да заборави.

-"Сезона бербе" је сензуалан роман препун фине еротике и снажних емоција који бестидно и потпуно разоткрива најинтимније и најболније тренутке и фантазије. Поетично, нежно и путено, ново дело Магдалене Блажевић апсолутно ће вас очарати - наведено је на сајту издавача.

"Сезона бербе" је роман о ванвременској љубави, препун фине еротике и непоновљивих љубавних сцена иза којих се крије прича о пропадању градова, поетици напуштених простора и немогућности превладавања трауме.

Биографија

Магдалена Блажевић рођена је у Жепчу 1982. године.  Објавила је збирку кратких прича "Светковина" које су уврштене у антологију "Take six: Six Fimale Balkan Writers" (Дедалус, 2023), а појединачне приче преведене су на енглески, македонски, украјински и руски језик. Њен први роман "У касно љето" објављен је 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана