Roman "Sezona berbe" Magdalene Blažević objavljen u izdanju "Booke"

Ilijana Božić
Roman "Sezona berbe" Magdalene Blažević objavljen u izdanju "Booke"

BANjALUKA - "Magdalena Blažević je spisateljica koja vas opija rečima, iz njenih rečenica pršte emocije, mirisi i boje, a svaki pasus je moćna i gotovo opipljiva slika. U "Sezoni berbe" piše o ljubavi, boli i željama, ne bežeći od sentimentalnosti i nesputanih erotskih prizora, i stvara roman iz kog izbija čežnja od koje boli celo telo."

Navedeno je ovo na sajtu izdavačke kuće "Booka" o novoj knjizi "Sezona berbe" Magdalene Blažević, a ovo izdanje dostupno je čitaocima u izdanju "Booke" i "Frakture".

- Razne su novogodišnje odluke - počeću da vežbam, hraniću se zdravo, štedeću, čitaću više, vodiću računa o svom mentalnom zdravlju, više vremena ću provoditi s dragim osobama… Naša je svake godine ista: objavljivaćemo dirljive, važne, uzbudljive, provokativne i sjajne knjige. A upravo takva je "Sezona berbe" Magdalene Blažević - saopštio je izdavač u opisu ove knjige.

Prvi dio romana pripovijeda Una, fotografkinja, koja nakon ljubavne afere, pod izgovorom da priprema izložbu, odlazi u roditeljsku kuću u napuštenom selu da bi se udaljila od nepodnošljive svakodnevice. Okom svoga analognog fotoaparata, naslijeđenog od majke Ide, bilježi svoje unutrašnje osjećaje. O povratku, neizrecivoj čežnji, lutanjima selom i obližnjim gradićem govori svom ljubavniku, a fotografišući ostatke zlih vremena nagovještava staru ljubavnu priču svoje majke, koja se, iako udata, zaljubila te je kao i Una bila spremna započeti novi život. Za razliku od Une, ona nije više zaljubljena, ali se drži za tragove predratne ljubavi kako bi se sjetila sebe kakva je bila prije užasa koji ne može da zaboravi.

-"Sezona berbe" je senzualan roman prepun fine erotike i snažnih emocija koji bestidno i potpuno razotkriva najintimnije i najbolnije trenutke i fantazije. Poetično, nežno i puteno, novo delo Magdalene Blažević apsolutno će vas očarati - navedeno je na sajtu izdavača.

"Sezona berbe" je roman o vanvremenskoj ljubavi, prepun fine erotike i neponovljivih ljubavnih scena iza kojih se krije priča o propadanju gradova, poetici napuštenih prostora i nemogućnosti prevladavanja traume.

Biografija

Magdalena Blažević rođena je u Žepču 1982. godine.  Objavila je zbirku kratkih priča "Svetkovina" koje su uvrštene u antologiju "Take six: Six Fimale Balkan Writers" (Dedalus, 2023), a pojedinačne priče prevedene su na engleski, makedonski, ukrajinski i ruski jezik. Njen prvi roman "U kasno ljeto" objavljen je 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana