Роман "Приручник за рокенрол" на енглеском језику

Б. П.
Роман "Приручник за рокенрол" на енглеском језику

Роман "Приручник за рокенрол", аутора Ивана Бајовића објављен је недавно на енглеском језику, у издању Културног центра Марибора под насловом " Rock ‘n’ Roll Playbook ".

Ријеч је о роману који је први пут изашао 2016. године, а радња романа је прича о студенту који из Сремских Карловаца долази у Београд на студије. Након доласка открио је потпуно нови свијет и нашао се на путу да оствари своје снове. Један од њих био је и оснивање музичког бенда. На путу до остварења снова прате га разне успутне авантуре, а највише секс, дрога и рокенрол.

Радња романа се одвија у више слојева а оно што писац покушава да нам прикаже кроз лик главног јунака, јесте необјашњиви и несхватљиви тренутак настанка инспирације.

Иван Бајовић рођен је у Београду 1983. године. Рок новинарством бави се од 2015. године, али пише и о друштвено актуелним темама из хумористичког угла. Он каже да се овај роман намјењен ужој читалачкој публици са одређеним музичким укусом, али да je добродошао svako ko жели да завири у тај бунтовнички свијет рок музике.

-Ако вам се свиђају филмови као што су "Вива Лас Вегас", "Сид и Ненси", "Параноја у Лас Вегасу" или књиге као што су "Траинспоттинг" (Ирвин Велш), "Дивљи губитници" (Леонард Коен) или "Смрт зеке Монроа" (Ник Кејв), допашће вам се и овај роман-каже Бајовић.

Роман "Rock ‘n’ Roll Playbook", ускоро ће се наћи у продаји у УСА и неким од земаља Европске уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана