Roman "Priručnik za rokenrol" na engleskom jeziku

B. P.
Roman "Priručnik za rokenrol" na engleskom jeziku

Roman "Priručnik za rokenrol", autora Ivana Bajovića objavljen je nedavno na engleskom jeziku, u izdanju Kulturnog centra Maribora pod naslovom " Rock ‘n’ Roll Playbook ".

Riječ je o romanu koji je prvi put izašao 2016. godine, a radnja romana je priča o studentu koji iz Sremskih Karlovaca dolazi u Beograd na studije. Nakon dolaska otkrio je potpuno novi svijet i našao se na putu da ostvari svoje snove. Jedan od njih bio je i osnivanje muzičkog benda. Na putu do ostvarenja snova prate ga razne usputne avanture, a najviše seks, droga i rokenrol.

Radnja romana se odvija u više slojeva a ono što pisac pokušava da nam prikaže kroz lik glavnog junaka, jeste neobjašnjivi i neshvatljivi trenutak nastanka inspiracije.

Ivan Bajović rođen je u Beogradu 1983. godine. Rok novinarstvom bavi se od 2015. godine, ali piše i o društveno aktuelnim temama iz humorističkog ugla. On kaže da se ovaj roman namjenjen užoj čitalačkoj publici sa određenim muzičkim ukusom, ali da je dobrodošao svako ko želi da zaviri u taj buntovnički svijet rok muzike.

-Ako vam se sviđaju filmovi kao što su "Viva Las Vegas", "Sid i Nensi", "Paranoja u Las Vegasu" ili knjige kao što su "Trainspotting" (Irvin Velš), "Divlji gubitnici" (Leonard Koen) ili "Smrt zeke Monroa" (Nik Kejv), dopašće vam se i ovaj roman-kaže Bajović.

Roman "Rock ‘n’ Roll Playbook", uskoro će se naći u prodaji u USA i nekim od zemalja Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana