Промовисан роман Виде Давидовић “Мучнина: о неодрастању”

Срна
Foto: Б. Брезо

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је вечерас промовисан роман “Мучнина: о неодрастању” драмског писца и сценаристе Виде Давидовић.

Према ријечима аутора, роман говори о процесима промјене који у тренутку када се догађају изазивају непријатна осјећања, али која се могу превазићи.

“У случају мојих јунака у роману, то је мучнина, али мислим да може да се доживи и на неки други начин, али који мора да буде непријатан”, рекла је Давидовићева новинарима прије почетка промоције.

Она је истакла да је осјећај мучнине који се јавља оправдан. “Промјене боле, али је само питање на који начин, а прихватање својих непријатних осећања, емоција и страхова нужни је пут ка зацелењу”, напоменула је Давидовићева.

Она је поручила да је то главни начин превазилажења и изласка из ситуације, које људе чине анксиознима и које у њима на неки начин изазивају мучнину.

Двадесетпетогодишња Вида Давидовић драмски је писац и сценариста рођена у Источном Сарајеву. Аутор је комада “Бруклин и мачке у контејнерима”, “Прославе” и “Црна овца” и сценаристкиња филмова “Матура”, “Ребра”, “Беле раде” и “Срце” у режији Гвоздена Илића и филма “У раменима” у режији Таре Гајовић.

Лауреат је конкурса Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст за 2021/22. годину са комадом “Мали ратови и кабине Заре”. Њене драме се изводе у Србији и БиХ. “Мучнина: о неодрастању” је њен први роман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана