Promovisan roman Vide Davidović “Mučnina: o neodrastanju”

Srna
Foto: B. Brezo

BANjALUKA - U Banjaluci je večeras promovisan roman “Mučnina: o neodrastanju” dramskog pisca i scenariste Vide Davidović.

Prema riječima autora, roman govori o procesima promjene koji u trenutku kada se događaju izazivaju neprijatna osjećanja, ali koja se mogu prevazići.

“U slučaju mojih junaka u romanu, to je mučnina, ali mislim da može da se doživi i na neki drugi način, ali koji mora da bude neprijatan”, rekla je Davidovićeva novinarima prije početka promocije.

Ona je istakla da je osjećaj mučnine koji se javlja opravdan. “Promjene bole, ali je samo pitanje na koji način, a prihvatanje svojih neprijatnih osećanja, emocija i strahova nužni je put ka zacelenju”, napomenula je Davidovićeva.

Ona je poručila da je to glavni način prevazilaženja i izlaska iz situacije, koje ljude čine anksioznima i koje u njima na neki način izazivaju mučninu.

Dvadesetpetogodišnja Vida Davidović dramski je pisac i scenarista rođena u Istočnom Sarajevu. Autor je komada “Bruklin i mačke u kontejnerima”, “Proslave” i “Crna ovca” i scenaristkinja filmova “Matura”, “Rebra”, “Bele rade” i “Srce” u režiji Gvozdena Ilića i filma “U ramenima” u režiji Tare Gajović.

Laureat je konkursa Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2021/22. godinu sa komadom “Mali ratovi i kabine Zare”. Njene drame se izvode u Srbiji i BiH. “Mučnina: o neodrastanju” je njen prvi roman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana