Промоција књиге “Оставинска расправа Анастаса Кона” у НУБ РС: Приче о тежини војвођанског блата

Б. П.
Промоција књиге “Оставинска расправа Анастаса Кона” у НУБ РС: Приче о тежини војвођанског блата

БАЊАЛУКА - Збирка прича “Оставинска расправа Анастаса Кона” Срђана Секулића биће представљена сутра у 19 часова у просторијама Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске.

Приче у овој књизи заиста су разнолике и обимом, и тематски, и искориштеним поступцима, али то су приче којима се, из реда у ред и на различите начине, разоткрива она фина магија приповиједања.

Како каже сам аутор, ово је књига о швапским кућама и њиховим хаусторима, о људима који их насељавају и мађарским пулинима који са ланца лају… ова књига говори о свој тежини војвођанског блата.

Књижевница Тања Ступар Трифуновић је о овој књизи написала да су писци, чудаци, причалице, фантазери и сањари главни јунаци свијета у који ћемо бити увучени.

- А свијет таквих приповједача нужно отвара простор једног непоузданог приповиједања гдје су границе могућег и немогућег благо зањихане. Неко се њежно чудо настанило у свијету и оно чини заводљиву окосницу причања. Свака прича почива на могућности да се деси искорак из стварног и он се у мањој или већој мјери кроз приче и дешава, те постаје окосницом саме приче. Аутор нас оставља у намјерној недоумици да ли је то баш тако како је испричано или нас његов јунак заводи сопственом фантазијом - написала је Ступар Трифуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана