Promocija knjige “Ostavinska rasprava Anastasa Kona” u NUB RS: Priče o težini vojvođanskog blata

B. P.
Promocija knjige “Ostavinska rasprava Anastasa Kona” u NUB RS: Priče o težini vojvođanskog blata

BANjALUKA - Zbirka priča “Ostavinska rasprava Anastasa Kona” Srđana Sekulića biće predstavljena sutra u 19 časova u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

Priče u ovoj knjizi zaista su raznolike i obimom, i tematski, i iskorištenim postupcima, ali to su priče kojima se, iz reda u red i na različite načine, razotkriva ona fina magija pripovijedanja.

Kako kaže sam autor, ovo je knjiga o švapskim kućama i njihovim haustorima, o ljudima koji ih naseljavaju i mađarskim pulinima koji sa lanca laju… ova knjiga govori o svoj težini vojvođanskog blata.

Književnica Tanja Stupar Trifunović je o ovoj knjizi napisala da su pisci, čudaci, pričalice, fantazeri i sanjari glavni junaci svijeta u koji ćemo biti uvučeni.

- A svijet takvih pripovjedača nužno otvara prostor jednog nepouzdanog pripovijedanja gdje su granice mogućeg i nemogućeg blago zanjihane. Neko se nježno čudo nastanilo u svijetu i ono čini zavodljivu okosnicu pričanja. Svaka priča počiva na mogućnosti da se desi iskorak iz stvarnog i on se u manjoj ili većoj mjeri kroz priče i dešava, te postaje okosnicom same priče. Autor nas ostavlja u namjernoj nedoumici da li je to baš tako kako je ispričano ili nas njegov junak zavodi sopstvenom fantazijom - napisala je Stupar Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana