Промоција књиге Ђорђа Сладоја сутра Народној и универзитетској библиотеци РС

M.Mи.
Промоција књиге Ђорђа Сладоја сутра Народној и универзитетској библиотеци РС

БАЊАЛУКА - Књига „Доживљаји лирског торбара“ Ђорђа Сладоја биће промовисана сутра у 19 часова у сали за промоције Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске. О књизи ће говорити Ранко Поповић, Здравко Миовчић, Душко Певуља и аутор.

- Мало је песника који се тако успешно не уклапају у модерне поетичке рубрике и теоријске доктрине. Сладоје нас опчињава изворном лепотом песничког језика, својим благородним, готово молитвеним тоном и пригушеним сјајем запретаним између речи и стихова. Он је модеран на немодеран начин - рекао је о Сладоју пјесник Гојко Ђого.

Ђорђо Сладоје аутор је пјесничких књига „Свакодневни уторник“, „Трепетник“, „Плач Светог Саве“, „Петозарни мученици“, „Далеко је Хиландар“, „Огледало српско“, „Манастирски баштован“, „Певач у магли“ и других. Такође објавио је и збирке иза-браних пјесама, међу којима су: „Чуваркућа“ „Душа са седам кора“ и „Горска служба“.

Добитник је бројних значајних награда, као што су Змајева, Дучићева, Шантићева, Дисова, „Жичка хрисовуља“, „Бранко Ћопић“, „Лаза Костић“, „Скендер Куленовић“, „Кочићево перо“, „Рачанска повеља“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана